Tasarım ödülleri ne kadar gerçekçi?

1 2.267

b914ac869e27786c21929809887e0a491-100x100Evet, yanlış duymadınız.

Onlarca tasarım yarışmaları gerçekleşiyor. Fakat kaç tanesi adil?

Özel olarak o veya bu yarışma demeyeceğim. Ancak bazı gerçekleri ortaya dökmekte fayda var. Zira yarışmalara katılım parayla! Yani ticaret! Ödül almak isteyen ödüyorsa burada bir sıkıntı var demektir.

Tabii ki bu para için size çeşitli bahaneler üretecekler…

Türkiye’de bile belli başlı büyük firmalar sürekli ödül aldığı ile ilgili haberler yapıyor. Fakat bir bakıyorsunuz ki ödül veren ile ödül alan arasında büyük bir ticaret ilişkisi var. 🙂

Hatta kimileri daha ileri gidip; sponsor olduğu etkinlikten ödül alıyor. Sonra da bunu büyük bir olaymış gibi duyuruyor.

Hakkaniyetli yarışmalara ihtiyaç var. Gerçekten adil, işin hakkını veren organizasyonlara ihtiyaç var. Hani öyle bir ödül vermeli ki; bu ödülü alan gerçekten bir zoru başarmış olsun!..

İnlede egom tatmin olsun, kolay yoldan ödül alayım diyen varsa buyursun gelsin. 1 ödül 1000 lira!

1 Yorum
  1. Adımı vermek istemiyorum diyor

    Tasarım yarışmalarının yüzde 90’ı şaibeli. Özellikle tasarımcı adı altında geçinen şahısları davet ederek yaptıkları yarışmalarda tasarımcı ve heyet güncel verilerden haberi yok. Hepsi çalıntı ya da akademiden hocaların bağlı oldukları okuldaki öğrencilerin tasarımları. Tabi bunun ile kim ilgileniyor kimse. Paradan önce bu konuya dikkat çekelim. Para verilip katılım sağlamakta bir sıkıntı yok. Sıkıntı işin ciddiyetsizliği ve insanların ahlaki boyutlarını aşmış şekilde seçim yapmaları

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.