Ayakta Duran Hikayeler

0 1.370

Debra Folz Design tarafından hayata geçirilen proje, düşey yönde sabit kalabilen kitaplar olarak tasarlanmış.

Debra Folz Design, Boston’da yer alan mobilya, masa üstü tablaları, ev aksesuarları gibi alanlarda üretim yapan bir tasarım firması. Firmanın, kahve sehpaları oldukça popüler.

Bugün ise sizlere aktaracağım tasarım Standing Stories. Amerika patentli ve oldukça işlevsel bu tasarımı yakından inceleyelim.

ekran-alintisi

Markanın hitap ettiği alanlar; otel tanıtım kitapları, sanat ve tasarım kitapları, yemek kitapları, marka kitapları ve gayrimenkul sektörü.

Standing Stories, The New York TimesFast Company, Business Insider, Redbook, Elle gibi kuruluşlar ve dergiler tarafından öne çıkarılmış, reklamı yapılmış bir ürün.

11beech-open2

Tasarımın kendi seçenekleriniz oluşturabilme özelliği sayesinde, müşteriler veya ürünü satın alan markalar eşsiz kurumsal kimliklerini kitaba yansıtabiliyorlar. Bu sayede her satın alan kullanıcının kendi ‘standing story book‘ u oluyor.

2

Özelleştirilen tasarımda kitabınızın, ebatını, yüzey malzemesini, bağlantı elemanlarını, logo tasarımını, sayfa kenar tasarımını ve kişisel kutu tasarımını oluşturabiliyor ve kişisel kitabınızı oluşturabiliyorsunuz.

1

Nasıl üretildiğine gelince, markanızın spesifik hikayesinin yansıtıldığı bir çalışma, ekip tarafından yapılıyor ve bu size bir örnek halinde onaylamanız için sunuluyor. İkinci aşama olarak ise içeriğe bağlı olarak hazırlanacak sayfa düzeni çalışıyor, bu konuda marka bir grafik tasarımcı da sunuyor. Sonraki adım olarak, sayfalar halinde hazırlanan çalışmalarınız basılıyor ve son adımda, sayfalar kesiliyor, dikiliyor ve ciltleniyor. Tasarım seçimleriniz işleniyor, yapılacaksa baskı ve altın yaldız detaylar ekleniyor.

standingstories-hotel2

Ortaya çıkan sonuç ise bu, sergilemeye son derece müsait bir kitap. Tasarımın kitap evlerinde sergilenmek için oldukça pratik olduğu görüşündeyim. Ben nasıl olsa kitabı düz bir yüzeye yaslıyorum diye de düşünebilirsiniz tabi. Ama tasarım bir ürünü bulundurmak her zaman dikkat çeker. Yinede seçim sizin. Mutlu hafta sonları !

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.