Mimarlığa Google Etkisi

0 13.430

Google-my-business

Şu ara o veya bu vesileyle mimar arkadaşlarla biraz fazla vakit geçirir oldum. Tüm arkadaşlarla birlikte herkes birbirinin tecrübesinden dolaylı yollardan faydalanmak istiyor haliyle… 🙂

Laf lafı açınca en son kim, kimin, hangi işler üzerine çalışma gerçekleştirdiği konusuna geldik. Çok ilginçtir 6 arkadaştan üçünün en son işlerini Google üzerinden yapılan aratmalar neticesinde aldıklarını söylediler.

Belli konularda uzmanlaşmanın verdiği avantaj Google’a yansımış olsa gerek ki; bilinçli müşteri artık mimarlık ofisini Google’da aratarak bulur olmuş. 🙂 Bu durum, internetin gücünün ister istemez her sektörü etkilediğinin açık bir örneği olsa gerek.

Etkileşimlerin artması ile her mimarlık ofisinin gerek sosyal mecralarda gerekse aratma motorlarında özel çalışmalar gerçekleştirilmesi gerektiği aşikar.

Açıkçası bu zamana kadar bu tip bir şeylerle karşılaşacağımı pek düşünmüyordum. Fakat zamanın ve teknolojinin getirisi olarak bu tip şeylere artık şaşırmamak gerekiyor. Zira doktor bile ararken Google’da öncelikle konusunda uzman doktoru bulup sonrasında doktorların hakkındaki yorumların sıkça paylaşıldığı bir platform haline geldi arama motorları.

Valla ne diyeyim; şaşkınlığımı hala üzerimden atabilmiş değilim. Demek ki neymiş; iş için Google da lazımmış. Web siten yoksa vah haline!..

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.