”Sağlıkla” Buyurmaz Mısınız?

0 936

ray_location_04

Mobilya tasarımı yaparken uyulması gereken kriterler arasında ilk sırada yer alması gereken ergonomiyi baz alan bir tasarımdan söz edeceğiz şimdi sizlere…

405809_4691_q3SkB2XNgCyDGbO9rEUrEKPgM

Bu tasarım Labofa firması tarafından hayata geçirilmiş.Çalışma ve eğitim alanlarına yönelik mobilyalar üreten Labofa Firması için tasarlanan ve The Ray ismi verilen sandalyeler, okullarda yeni nesil bir ergonomik mobilya yaratma fikri ve ihtiyacı doğrultusunda ortaya çıkmış. Tasarımda özellikle ilkokul çağındaki öğrenciler hedef alınıyor.Ve bu çocuklar için sağlıklı bir öğrenme ortamı yaratılmasının önemine atıfta bulunuluyor. Öğrencilerin kendileri için sağlanan bu sağlıklı oturma imkanıyla birlikte daha etkin ve verimli bir eğitim öğretim hayatı geçirecekleri öngörülüyor.

RJ8

Bu; oturma eylemine yeni bir öneri getirmek amacıyla tasarlanan sandalyeler sırt için doğru açı olarak kabul edilen 90 derecelik geleneksel sandalye önerilerini değiştirerek kullanıcının hareketlerini baz alan açıların peşinden gidiyor. The Ray sandalyeleri; sırtı destekleyici formu sayesinde konforlu ve sağlıklı bir oturma şekli sunmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, The Ray üst bedenin ağırlığını dengelemek için kavisli bir formda tasarlanmış.

90758-5587871

Sandalyenin tasarımcısı olan Perch ekibinin araştırmaları öğrencilerin ödev yaparken ya da yazı yazarken masaya olabildiğince eğilerek yaklaştıklarını göstermiş. Öğrencilerin yaptıkları istem dışı bu hareket; öğrenmeye yeni başlayan küçük bireylerin daha kolay öğrenmeleri için yaptıkları bir hareket olarak yorumlanmakta. Ama bu oturuş biçimi küçük yaştan itibaren başlayan ve ileride sağlık sorunlarına yol açacak bir oturuş bozukluğuna davetiye çıkarıyor.

1672119-poster-1280ray

En sağlıklı oturma biçimi nasıl diye merak edenleriniz olursa onu da hemen söyleyelim. Bacakların iki yana doğru açık olduğu pozisyon en sağlıklı pozisyon olarak belirlenmiş.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.