Aalto Üniversitesi’nden Yepyeni Sandalye Yorumları

0 1.718

20. yüzyılın en önemli mimarları arasında yer alan Finlandiyalı mimar Hugo Alvar Henrik Aalto’nun ismini taşıyan Aalto Üniversitesi öğrencileri bir sandalye koleksiyonu hazırladı. Bu koleksiyon içindeki parçaları tasarlarken öğrencilerden masif ahşap malzeme kullanımına ve belirli ölçülere sadık kalmaları beklendi; buna karşın yaratacakları tasarımlarda kullanacakları şekil ve desen kendilerine bırakıldı.

aalto-1.jpg

Yinjie Liang

aalto-4.jpg

Soon Yeon Shim

aalto-5.jpg

Annamiia Suominen

Hepsi masif ahşap malzeme ve siyah renk kullanılarak tasarlanmış sandalyelerde öğrencilerin sadık kalmaları beklenen ölçüler ise 8×24 mm ve 24×24 mm oldu.

aalto-3.jpg

Daniela Weintraub

Yapılan tasarımlarda kimi sandalyelerde dairesel formda arkalık kullanılırken kiminde üçgen form tercih edilmiş. Tasarladıkları sandalyelerde oturak ve arkalık kısımlarında geometrik desenler kullanmayı seçenler de var; extra çubuklar ekleyenler de, daha açık kafes şeklinde bir formu tercih edenler de…

aalto-2.jpg

Mette Kahlos

aalto-6.jpg

Antonio Gurrola

aalto-11.jpg

Colin Velkoff

aalto-12.jpg

Jaako Hyvarinen

aalto-10.jpg

Laura Vare

Aalto mimarisinden birkaç ana başlık verecek olursak;

Aalto mimarisi ve kariyeri İskandinav Klasisizmi’nden saf Uluslararası üslup modernizme ve hatta daha kişisel sentetik ve nevi şahsına münhasır modernizme kadar değişkenlik göstermiştir. Şehir planlama ve Mimarlık gibi büyük ölçekli alanlardan iç mimarlık, mobilya ve cam tasarımına  ve hatta resim sanatına kadar değişkenlik gösteren mimarlık hayatında; beş yüzden fazla bina tasarladığı bilinen Alvar Aalto’nun üç yüz tasarımı da inşaa edilmiş durumdadır.

aalto-7.jpg

karoliina Heikkinen

aalto-9.jpg

Aija Hannula

Ne dersiniz Aalto Üniversitesi öğrencileri mimarlık dünyasında önemli bir aktör olmayı başarmış Alvar Aalto’ya az da olsa yaklaşabilmişler mi?

ilkimaj.jpg

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.