O bir Phillippe Starck, O bir Ambiance Ustası – 2

0 2.848

CroppedImage19201080-yoo-by-stark-bg

Geçen hafta çağımızın fark yaratan tasarımcılarından Phillippe Patrick Starck’ın mekan tasarımları hakkında örnekler vermiş;ve Starck’ın aynı zamanda çok iyi bir ürün tasarımcısı olduğunu sözlerimize eklemiştik.Bu yazımızda ise;ünlü Fransız tasarımcı Phillippe Starck’ın ürün tasarımlarından örnekler vereceğiz.

VOLAGE EX-S 

Starck’ın bu koleksiyonu;yıllar süren ve klasik sofanın köklü değişikliğini baz alan bir çalışmanın ürünü.Starck’ın bu koltuğu klasik sofaya göre,daha çağdaş enerjik ve taze…

Koleksiyon;iki ve üç kişilik koltuk ve hiçbiri bireysel olarak kullanılamayan modüler elemanları bünyesinde barındırıyor.

cassina_volage_ex-s_sofa_philippe_starck

249-volage-exs-cassina-sofa

 

origins-of-the-future-collection-cassina-patricia-urquiola-milan-design-week_dezeen_1568_5-785716

CINEMASCOPE

”Eğer dünyadaki bütün üst düzey yöneticiler Cinemascope gibi olağanüstü rahat bir koltuğa sahip olsalardı;düşünmenin, konuşmanın ve verilecek kararların nasıl bir seviyeye ulaşabileceğini hayal edebiliyor musunuz? Cinemascope dünyayı koruyabilir…”

Phillippe Starck

medium_img_9999_57_53af7

potrona_driade

CHAPO

Bir akşam evine gelen iki arkadaşından birinin şapkasını rastgele fırlatmasından ilham alarak şapkanın düştüğü objenin neden bir lamba olamayacağını düşünmesiyle meydana gelen bu ilginç tasarım Starck’ı ortaya koymaya yetiyor.

chapeau-01-on

A4 LAMP

large_libro_specchio_fondo_bianco_20ce4

 

VE ELBETTE JUICY SALIF’ten bahsederek kapatıyoruz…

Philippe Starck’ın İtalya’da tatil yaptığı sırada birden aklına gelen bu  tasarımın ilk eskizi Fransız tasarımcı tarafından bir peçeteye karalanmış.Bu tasarım 1990 yılında Alessi firması için “Juicy Salif” isminde bir ürün haline dönüşmüş.
Juicy Salif, fonksiyon olarak bir limon sıkacağı… Bu ürünün konsepti iletişim…. Starck’ın ağzından ürünün hikayesini dinleyecek olursak;” Yeni evli bir çift düşünün… Kadının, kayınvalidesiyle arası bozuktur. Kadın çay demlemek için mutfağa gider, kayınvalidesi de peşinden ona yardım için gider ve şu soru aralarındaki iletişim sorununu bitirir: “Bu nedir?” Kadın anlatmaya başlar ve iletişim sağlanmış olur.
Ürünün teknik özellikleri ise şöyledir. Parlak alüminyumdan üretilmiş, Çapı 14 cm, yüksekliği 29 cm’dir.

Alessi ile ikonik bir obje olan Juicy Salif artık bir bütün olarak akla geliyor olsa da;ürün piyasada beklendiği kadar ilgi görmemiş.Firma tarafından yapılan araştırmalarda; ürünün kütüphanelerde sergilenmek için ya da bir süs objesi olarak kullanılmak için tercih edildiği tespit edilmiş.

Bu-Blogda-Nelerden-Konusacagiz-4

indir

Yarattıklarıyla tasarım dünyasına yön vermiş Phillippe Patrick Starck’ın ürün seçkisinden birkaç ürün tanıtarak merakınızı cezbetmeye çalıştık.Ünlü tasarımcı yaptığı mekan ve ürün tasarımlarıyla ilgilenenleri ve meslek erbablarını peşinden sürüklemeye devam ediyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.