Dikey Mutfak Ünitesi

0 2.207

ecookingMassimo Facchinetti tarafından tasarlanan bu dikey mutfak modülü, teknolojiyle beraber az yer işgal edebilirliği ortaya koyuyor. Bu tek modül mutfağı, yemek pişirme merkezi olarak tanımlayabiliriz. Bildiğimiz mutfak işlevlerinin hepsini yerine getirebiliyor. Üstelik tüm bunları, enerji tasarrufu sağlayarak gerçekleştirebiliyor.

Projede vurgulanmak istenen, teknolojik sistemler ile enerji tasarrufu ve enerji sistemlerinin iç alımıyla entegre edilebiliyor olması. Bunu, yakın yani; etkileşim kuracak şekilde konumlandırılan aletlerin birbiriyle ısı ve nem değişimi sayesinde gerçekleştirebiliyor.ecooking2ecooking3

  • Mutfakta elektrik elemanları güneş panelleri tarafından üretilen enerjinin tarafından desteklenmektedir.
  • Mutfak modülünün bir tarafında, günlük kullanım için, aromatik bitkilerin ekimi sağlayan küçük bir dikey bahçe yerleştirilir.
  • Lavabodan gelen su süzülür ve bulaşık makinesinde yeniden kullanılır; daha sonra, bir ikinci filtre işlemine tabi tutulur ve dikey serada bitkilerin su ihtiyacı karşılanır.
  • Büyük buzdolabına, entegre bir pişirme sistemi (indüksiyon ocak ve mikrodalga), (yeterli kapasiteye sahip lavabo ve bulaşık) durulama ve yıkama sistemleri mevcuttur.
  • Dönen kaput sütununun etrafındaki işletim sistemi, ekstrakte tabloları kullanarak zaman zaman kullanıcıyı takip eden bir ışık içerir.
  • Kaput titanyum dioksit nanomateryallerine dayalı hava arıtma sistemi, bu ortamdaki havayı temizler. Bu sistem, birkaç saat içinde temizlenen orta büyüklükteki bir oda arındırıcının yeteneğine sahiptir.ecooking4ecooking5ecooking6ecooking7ecooking8ecooking9ecooking10ecooking13ecooking14ecooking15
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.