Müzelerden Kadınlara Özel Etkinlikler

0 1.134

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel müze girişleri ve etkinlikler ücretsiz olacak.

müzePera Müzesi girişleri tüm ziyaretçilere, İstanbul Modern girişleri kadınlara ve Sabancı Müzesi girişleri kadınlara ve yanlarındaki bir misafire ücretsiz olacak. Pera Müzesi’nde ayrıca Pera Cafe’de ve Artshop’ta tüm ürünler yüzde 20 indirimle satışa sunulacak. Pera Müzesi’nde Şubat ayında açılan ‘Giorgio de Chirico: Dünyanın Gizemi’ ve ‘Anı ve Süreklilik, Huma Kabakcı Koleksiyonu’ndan Bir Seçki’ sergileri görülebilecek. İstanbul Modern, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara özel atölye çalışması, film gösterimi ve rehberli turu ücretsiz olarak düzenleyecek.

istanbul-modern-8-martta-kadinlara-ucretsiz-20292391519701846654

Kadınlara yönelik düzenlenecek atölye çalışmasında katılımcılar, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak bir duvar resmi oluşturuyor.  Çalışma, duygu ve düşünceleri görselleştirmenin yollarının araştırılmasına ve sanatsal ifadenin özgürleştirici unsurlarını keşfetmeye odaklanıyor. Daha sonrasında ise kadın sanatçıların yapıtları incelenecek.
Kadınlara özel düzenlenen rehberli tur ise modern ve çağdaş sanat alanında üretim veren 10 kadın sanatçının çalışmasını kapsıyor. İstanbul Modern’in koleksiyon sergisi “Sanatçı ve Zamanı”nda yer alan Aliye Berger’in gravürleri, Semiha Berksoy’un “Hapishanede Ziyafet”,  Nilbar Güreş’in “Soyunma”, Hale Tenger’in “Strange Fruit”, Handan Börütecene’nin “Kendini Bana Getir”, Selma Gürbüz’ün “Silik Kostüm” ve “Otoportre”, İnci Eviner’in “Yeni Vatandaş I-II-III”, Nil Yalter’in “Başsız Kadın ya da Göbek Dansı”, Fahrelnissa Zeid’in “Cehennemim”, Nur Koçak’ın “Cahide’nin Öyküsü” adlı yapıtlarının incelenmesine odaklanan rehberli tur, 45 dakika sürecek.

istanbul-modern-8-martta-kadinlara-ucretsiz-28113570833952871038

İstanbul Modern Programı:

15.00-16.45  Film gösterimi

16.00–17.00 Atölye çalışması

17.00-17.45  Rehberli tur

Kaynak: http://www.istanbulmodern.org/tr

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.