2 Mart 2016’da açılması planlanan Akbank Sanat 2015 Uluslararası Küratör Yarışması sergisi iptal edildi

0 2.735

katia-krupennikova-headshot-oleg-ivchenko

Etkinlik haberlerinin duyumunu “olacak/açılacak/aman kaçırmayın”  başlıkları altında alıyorsunuz.Peki bir etkinlik haberini “yapılmayacak /iptali oldu” başlığı altında alırsanız?  İşte bu haber bu olmayacak etkinlik hakkkında. Akbank Sanat, bugün/2 mart 2016’daarticle0_popup açılması planlanan ‘Barış Sonrası”(Post-Peace) temalı sergi açılışını Türkiye’nin içinde bulunduğu hassas dönemi gerekçe göstererek iptal etti. Bu sergide “Akbank Sanat 2015 Uluslararası Küratör Yarışması kazanını ve pek çok sanatçı çalışmalarını sergileyecekti.2015 Yılının kazananı Rusya’dan Katia Krupennikova idi.

 

Akbank Sanat Müdürü Derya Bigali, Hyperallergic’e yaptığı konuyla ilgili açıklaması ise şöyle: ‘Biz Uluslararası Küratör Yarışması’nın bu yıl 4.sünü düzenledik.Bu sergi için ,Küratörleri destekledik.Ve herkesin bildiği gibi bu yarışma 5 ay önce tamamlanmıştı. Yarışmanın tamamlanmasından sonra çok çalıştık,umulcağı gibi serginin mükemmel olması için çok destek verdik. Hazırlığımız süresince Türkiye korkunç bir zamana girdi.Ankara’da olan trajik olaylar daha hafızalarımızda çok taze.Türkiye hâlâ duygusal sarsıntılar geçirmektedir ve bir yas sürecindedir. Akbank Sanat’ın Türkiye çağdaş sanat dünyasındaki sorumluluk bilinci gereğince ve Türkiye’deki hassas durumu dikkate aldığımızda serginin iptal edilmesi yönünde bir karar aldık.”

Akbank Sanat’ın yaptığı açıklamayı Facebook hesabından yayımlayan ve “bunun bir sansür uygulaması” olduğunu belirten Katia Krupennikova, 1 Mart’ta açılması planlanan sergisinin iptal edilmesine üzgün olduğunu ve Akbank Sanat’ın film festival etkinliğine,programlarına devam ettiğini yazdı.

Screen Shot 2016-02-26 at 19_19_26

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.