Yarışma’nın Kazananı Calatrava…

0 1.076

dubai-observation-tower-01-13ab5752                                                                  Observation-tower-in-Dubai-Creek-Harbor-by-Santiago-Calatrava-02

 

Dubai limanına bir kent simgesi yapmak amacıyla düzenlenen yarışmanın kazanan ismi ünlü İspanyol mimar Santiago Calatrava oldu. Dubai geleceğin mimari harikalarından biri olmaya aday yeni bir gözlem kulesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Dubai şeyhi Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, Başbakan, Başkan yardımcısı ve Dubai Birleşik Arap Emirlikleri yöneticilerinin yaptıkları açıklamaya göre; Calatrava’nın tırmanan kulesi; İslami mimarlıktan ve modern mimarlık harmanından ilham alıyor. Calatrava’nın yarışmayı kazanan tasarımı Birleşik Arap emirlikleri’nin zengin kültürel mirası ile birlikte sürdürülebilir bir tasarım özelliği taşıyor. Bu mimari harikanın en az Burj Khalifa ve Eifell Tower kadar ses getireceği düşünülüyor. Dubai limanına  yapılacak olan  yapı İslami ve modern mimarinin harmanlanmasından oluşuyor. Calatrava’nın Dubai’ye yapılacak olan kulesinin; kültürel açıdan ve turist çekimi bağlamında bir hedef, bir varış noktası özetle gidilip görülmesi gereken bir yer olacağı düşünülüyor.

 

calatravas_320_336-1

Birleşik, Yerel Ve Geleneksel Bir Tasarım

Santiago Calatrava ise; Dubai’nin; yenilikçi ve devrimci mimari anlayışın inanılmaz aşama kaydettiği yerlerden olduğunu söyleyerek, bizim önerdiğimiz tasarım yirmi birinci yüzyılın birleşik, yerel ve geleneksel mimarisi olacak diye konuştu. Ayrıca böyle bir proje için seçilmekten onur ve gurur duyduklarını da sözlerine ekledi.

Emaar Yapıları’nın Başkanı Mohamed Alabbar, binanın uzunluğunun açılış gününe kadar sır olarak saklanmasına karar verdiklerini söyledi. Ne dersiniz? Yeni bir rekor denemesi olabilir mi?

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.