Nurus’tan Ödüllü Seriler

0 1.829

Türkiye’nin önde gelen mobilya firmalarından NURUS; yeni projesi ‘’Ofiste Duygusal Zeka’’ konseptini  7 Ekim 2015’te görücüye çıkardı. Çalışma alanlarında artan ‘’duygusal zeka’’(EQ) ihtiyacına atıfta bulunan projede daha verimli ofisler için çalışanların;

  • Yaratıcılık
  • Empati
  • Pozitif enerji
  • Sinerji

duygularını tetikleyerek motivasyonlarını en üst seviyeye çıkaracak çalışma ortamları yaratmak amaçlanıyor. Lansman kapsamındaki panelde konuşan Renan GÖKYAY; yeni nesil çalışma kültürüne uygun olarak konseptin hiyerarşiyi ortadan kaldırdığını, pratik bir çalışma ortamı sağladığını, iletişimi kuvvetlendirdiğini, kişiselleştirilebilir modüler yapılarla, kullanıcıya ifade özgürlüğü tanıyan tasarımları ortaya çıkardığını ifade etti; ve “Kişinin kendi duygularını iyi tanıması, kontrol edebilmesi ve nerede, ne zaman, nasıl kullanacağını bilmesi anlamına gelen EQ’yu, yani yeteneği tanımladığını söyledi. Bugünün iş dünyasında IQ kadar EQ’nun da önemli olduğunun altını çizen Renan GÖKYAY; Nurus firmasının tasarımlarının herzaman insan odaklı olduğunu belirtti; ve bugüne kadarki tüm tasarım ve ürün geliştirme sürecinde firma olarak duygusal zekanın bileşenleri olan empati, uyum, motivasyon, yönetim becerisi, pozitif bakıştan esinlendiklerini açıkladı.

Lansmanda tanıtılan ürünlerin tasarımcılarından; Martin Balendat “Ofiste geçen zamanı iletişim, dinlenme ve idari işler zamanı olarak düşünürsek; sosyal ofis bunların uyum içinde yaşanmasından oluşur. Bu üç dünya birbirine daha da yakınlaştıkça ofislerde duygusal zeka daha fazla önem kazanıyor” diye konuştu. Stefan Brodbeck   ise; “Duygusal zeka 90’lı yıllarda ortaya çıkmasına karşın; canlı bir kavram. Özellikle genç nesillerin küresel alanda bağlantılı olma isteği tasarımlarımda beni yönlendiriyor. Onları dinlediğimde bu dünyaya uygun ürünler tasarlayabiliyorum. Farklı jenerasyonlardan açık fikirli, iletişim yönü kuvvetli ve iletişim alanında çok sayıda kanal kullanan, teknolojiden maksimum derecede yararlanan grupların birlikte uyum içinde çalışabilmelerini amaçlıyorum. Tasarımlarımın insanların dokuz ya da daha fazla saat geçirdiği ofis alanlarında kendilerini iyi hissetirmelerini isterim. Duygusal zeka bu nedenle önemli” dedi.

İŞTE O ÜRÜNLER…

GREEN GOOD DESIGN AWARDS 2015 VE GERMAN DESIGN AWARD NOMINEE 2016 SAHİBİ;ALAVA

Stefan BRODBECK’in mekanlara tarz katan tasarımı Alava; yüzde yüz geri dönüştürülebilen malzemeden üretiliyor ve kabuğu andıran zarif bir forma sahip. İnnovatif tasarım,sürdürülebilirlik ve ekoloji konularında dünyadaki önemli projeleri ödüllendiren Green Good Awards 2015’te Ürün Tasarımı kategorisinde Green 100 listesine girmeye layık görüldü.

nurus-alava-g-10 nurus-alava-g-11 nurus-alava-g-17

GERMAN DESIGN AWARD NOMINEE 2016 SAHİBİ;ISOLA

Kumaş kaplı panelleriyle sıcak ve samimi bir çalışma ortamı oluşturan Isola; panellere akustik özellik kazandırmasıyla konsantrasyon kayıplarını sıfıra indiriyor. Tanımlı çalışma alanlarıyla bireysel ve grup çalışmalarını desteklerken; sosyal bir ofis ortamı yaratıyor. MEDİA WALL özelliği taşıyor olması da ofislere teknolojik fonksiyonel ve pratik çözümler sunuyor.

nurus-isola-g-14 nurus-isola-g-15 nurus-isola

RED DOT DESIGN AWARD 2015 VE GERMAN DESIGN AWARD  SPECIAL MENTION 2016 SAHİBİ;UNEO

İskeletiyle kolçakları tek parça üretilen uneo; zengin kumaş ve renk yelpazesine sahip. Sağlamlığı ve ergonomik özellikleri sayesinde; ofislerin ilk tercihleri arasında yer alacağa benziyor.

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.