İçmimarlık en çok hangi ülkelerde popüler?

0 12.131

8146e5173d999c7e8097fa30ec0a3672-d5ms0sr

Birçoğumuz iç mimarlık mesleğinin en çok ilgi gördüğü yeri tasarımın adeta başkenti olan İtalya zanneder. Fakat verilere bakıldığında iç mimarlık mesleğine en çok talepte bulunan ülkelerin Arap ülkeleri olduğu ortaya çıkıyor.

Araplar ise daha çok kendi coğrafyalarında ofisleri bulunan Avrupa menşeili firmalarla çalışmayı tercih ediyorlar. Tabii ki buna Türk firmaları da dahil…

Arap ülkeleri dışında ise iç mimarlığa en çok ilgiyi Avrupa ülkeleri gösteriyor. Bunun en büyük sebebi ise Avrupa’nın neredeyse tamamının tarihi binalardan oluşması olarak görülüyor. Tarihi binaların koruma altında olmasından ötürü mimari tasarım anlamında Avrupa’da çok fazla çalışma esnekliği yok. Böyle olunca, binanın formundan ziyade çalışmalar, binaların iç mekan tasarımlarının ve mağaza cephe çalışmalarının üzerine odaklanıyor.

Hem mimarlığın hem iç mimarlığın en popüler olduğu ülke tahmin edeceğiniz gibi Amerika Birleşik Devletleri… Dünya ekonomisinin kalbi sayılan ABD’de mimarlık ve iç mimarlık en popüler meslekler arasında yer alıyor.

Aynı zamanda iç mimarlık ve mimarlık mesleğinin büyük bir trend yakaladığı Çin’de de sektörel anlamda büyük bir gelişme söz konusu. Öyle ki; dünya ticaretinin merkezi haline gelen Çin, ünlü firmalarında ilgi odağı olmuş durumda. Çin’de iş sektörüne giren firmalar farklı tasarım anlayışı ile bu bölgelerde dikkatleri üzerine çekmek istiyor. (Buna en iyi örneklerden birisi de Apple olarak gösterilebilir)

Bölgelere göre iç mimarlık sektörünün kalbinin attığı çoğrafyalar:

1- Arap ülkeleri (başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere)

2- Avrupa ülkeleri (İngiltere, Türkiye, Almanya, İtalya başta olmak üzere)

3- Amerika kıtası

4- Asya ülkeleri (başta Çin olmak üzere)

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.