Akıllı şehirler ve sanat Bodrum’da tartışıldı

0 837
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

NOVUSENS  Akıllı Şehirler Enstitüsü ve Artı Mavi Danışmanlık tarafından  düzenlenen Akıllı Şehirler ve Sanat temalı etkinlik kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversite  temsilcilerinin yanı sıra sanatçıların da katılımıyla Atölye Dut Ağacı’nda gerçekleştirildi.

Akıllı Şehirler kavramının vatandaşın yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan insan odaklı bir kavram olduğunun vurgulandığı etkinlikte, kültür ve sanat boyutunun önemi konuşmacılar tarafından detaylı bir şekilde ele alındı.

Ressam Dilek Uslu’nun 1840’lı yıllarda yapılmış, tipik bir Bodrum evi olan atölyesi Atölye Dut Ağacı’nın ev sahipliğindeki etkinliğin moderatörlüğünü Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucu Ortağı ve Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü Kurucusu Berrin Benli yaptı. Etkinlikte dünyadan çeşitli örnekler eşliğinde yaratıcı şehir kavramını  katılımcılarla paylaşanAkbank Sanat Müdürü Derya Bigalı, Akıllı Şehirler ve Sanat ilişkisini irdeledi.

Bilintur Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Hallik’in dünya müzelerinden örnekler verdiği konuşmasının ardından, Artı Mavi Danışmanlık’ın Kurucusu Akınsal Akıncı ise sanatçılarınşehirlerin markalaşması konusundaki rollerinin önemine dikkat çekti.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.