Hasan Karakaya: “Mimarlar Odası dikta örgütüdür!”

0 1.203

Son dönemlerde TMMOB’un meslek odasından ziyade bir siyasi kurum tavrı izlenimi oluşturması toplumda rahatsızlık uyandırdı.

Mimarlar Odasının son dönemdeki tavırları ve toplumun bir kesimini elinin tersi ile iten tavrı bazı basın mensuplarını rahatsız etmeye başladı. Yeni Akit yazarı Hasan Karakaya’nın Mimarlar Odası’na yönelttiği sorular Mimarlar Odasını terletecek cinsten.

İşte Hasan Karakaya’nın köşe yazısı:

[mom_video type=”youtube” id=”d6PIcTPiYJo”]

Köşe yazısındaki o önemli sorular:

1- TMMOB olarak üyelerinizden ne kadar ücret tahsil ediliyor, kaç üyeniz var ve toplanan paraların, DHKP-C gibi terör örgütlerine gittiğine dair iddialara ne diyorsunuz?

2- Yönetiminizde, yasadışı örgütlere üye kaç kişi var?

3- Türkiye’nin kendi altınını kendi çıkarmasını, açtığınız davayla engellediniz… Peki uzun yıllardır siyanürle altın çıkarmaya devam eden Koç Grubu’nun ve Akın İpek’in sahibi olduğu Koza Altın İşletmeleri’nin siyanürle altın çıkarmalarına neden dava açmıyorsunuz?

4- Aydın Doğan’ın kaçak kulelerine dava açtınız mı?

5- Başkanınız Mehmet Soğancı, 7 dönemdir, yani 14 yıldır genel başkanlık yapıyor… Bu bir diktatörlük anlayışından mı kaynaklanıyor, yoksa mevcut başkan kadar yetenekli bir kimse yok mu bu ülkede?

6- Osmaniye Mimarlar Odası’nın verdiği iftar yemeğine hangi gerekçeyle soruşturma açtınız?

7- Üçüncü Havalimanı ve 3. Boğaz Köprüsü gibi Türkiye’nin dev projelerini durdurmak için mahkeme mahkeme dolaşan sizler, Mimarlar Odası’nın İstanbul Merkez Binası’nın kaçak olduğunu bilmiyor musunuz?.. İskânı da bulunmayan kaçak ve ruhsatsız binanın son katının usûlsüz olduğu ama Ferahfeza isimli restorana kiralandığı iddiaları konusunda ne diyorsunuz?”

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.