Apple Tasarım Ödülleri 2015 sahiplerini buldu

0 1.533

wwdc2015-screenshot-shadowmatic

Apple’ın her yıl WWDC konferanslarında verdiği tasarım ödülleri, dünkü lansmanın ardından bu yıl için de sahiplerini buldu. Bu yıl farklı olarak altın, gümüş, bronz yerine tasarım ödülü verildi ve toplu bir liste yayımlandı.
Liste içerisinde tanıdığımız oyunların yanında öğrencilerden gelen ilginç projeler de yer alıyor. Geçen yılın aksine bu yıl oyun ve uygulamalar eşit bir şekilde ödülleri paylaşmış durumda. Liste şu şekilde:
– Shadowmatic:
Üç boyutlu bir dünyada geçen Shadowmatic’de çeşitli nesneleri boşlukta hareket ettirerek duvara yansıyan gölgelerden anlamlı silüetler bulmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de tek bir dokunuşla nesneleri rahatlıkla kontrol edebiliyoruz. Oyun dokunmatik kontroller, akıcılık ve grafik detayları ile ödül aldı.
– Crossy Road
Kare tabanlı sevimli tavuğun karşıdan karşıya geçme mücadelesini anlatan Crossy Road etkileyici karakterler ve eğlenceli oynanışı ile ödüle layık görüldü.
– WorkFlow
Kişisel otomasyon uygulaması olan WorkFlow çok beğenilen bir yapımdı. Bünyesinde yer alan eylem seçenekleriyle toplamda 200 farklı işlem için kişilerin farklı otomatik kontrol seçenekleri hazırlamasına imkan tanıyan Workflow, örneğin tek bir aksiyon ile hızlı şekilde WhatsApp temelli fotoğraf gönderebiliyor, takvime etkinlik ekleyebiliyor, videolardan GIF oluşturabiliyor.
– Vainglory
iPhone 6 serisinin gerçek gücünü ortaya koyan bir oyun olarak değerlendirilen Vainglory MOBA türüne mensup. 3’e 3 karşılaşmaların yaşandığı oyundaki her bir mücadele ortalama 25 dk sürüyor.
– Does Not Commute
Belirli mahallelerde sırasıyla araçları bizden istenen noktalara götürdüğümüz oyunda bu araçlar trafiğe girmeye başlayınca tam bir keşmekeş yaşanmaya başlıyor. Oyun detaylı grafikleri ve 1960’lı yılları çok iyi yansıtması nedeniyle ödül aldı.
– Metamorphabet
Görsel hafızaya yönelik olan yapım eğlenceli animasyon ve görsellerle harfleri öğretmeyi amaçlıyor. Oyun yenilikçi yapısı ve ikna edici animasyonları ile ödül aldı.
– Fantastical 2
Kullanımı kolay ve hızlı bir takvim uygulaması olan Fantastical 2, törende Mac tarafındaki sürümü ile ödüle layık görüldü.
Bunun haricinde törende hisse senedi alım-satım uygulaması Robinhood, Mac için grafik tasarım uygulaması Affinity Designer, Pacemaker müzik uygulaması, öğrencilerden gelen doğru-yanlış oyunu Elementary Minute ve bulmaca oyunu jump-O ödül alan yapımlar oldu.
Kaynak: Donanimhaber.com
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.