Tabanlıoğlu Mimarlık İtalya’dan 3 ödülle döndü

0 4.854

Dakar Congress Center (2)

Tabanlıoğlu Mimarlık, başarılarını uluslararası arenada aldığı prestijli ödüllerle tescillemeye devam ediyor. Avrupa’nın en prestijli değerlendirmelerden biri olan The Plan Award 2015’te Tabanlıoğlu Mimarlık 3 ödül birden aldı.

Ulusal ve uluslararası arenadaki projeleri ile dünya çapında ödüller kazanan Türkiye’nin köklü ve öncü mimarlık ofisi Tabanlıoğlu Mimarlık, Milano İtalya’da Perspective Europe 2015 bünyesinde bu yıl ilk kez uluslararası kapsamda gerçekleştirilen ödülde büyük bir başarıya imza attı. Tabanlıoğlu Mimarlık, dünyanın en önemli mimari referans yayınlarından biri olarak tanımlanan İtalyan The Plan Dergisi tarafından düzenlenen The Plan Award 2015 yarışmasından 3 ödülle döndü.

81 kişilik uluslararası jüri, 500 projeyi değerlendirdi

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 500’ün üzerinde seçkin projenin başvurduğu yarışmanın finalistleri, aralarında Aldo Cibic, Christian de Portzamparc, Matteo Thun, Odile Decq, Xiang Ning Li and Sanjay Puri gibi isimlerin de yer aldığı, deneyimli mimar ve tasarımcılardan oluşan 81 kişilik uluslararası jüri tarafından belirlendi. Finale kalan projeler, 19 – 20 Mayıs 2015 tarihlerinde MiCo Milan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 2015 International Architecture Forum Perspective’de jüri ve izleyici karşısında yarıştı. Murat Tabanlıoğlu’nun ayrıca bir konferans da verdiği programda, dünyanın etkin mimarları bir araya geldiler.

Üç Tabanlıoğlu projesi iki kategoride üç ödül aldı

The Plan Award 2015 uluslararası jürisinin yaptığı titiz değerlendirme sonunda Tabanlıoğlu Mimarlık, üç ayrı kategoride toplam 3 ödüle birden layık görüldü. Tabanlıoğlu Mimarlık projeleri Dakar Kongre Merkezi “İş” kategorisinde, Bodrum Uluslararası Havalimanı ‘Ulaştırma’ kategorisinde ve Astana Tren İstasyonu ‘Ulaştırma Projesi’ ile kategorisinde ödüle uzandı.

Tabanlıoğlu, ilk uluslararası değerlendirmede iz bıraktı

20 Mayıs gecesi MiCo Milan’da gerçekleşen ödül töreninde Murat Tabanlıoğlu ödülleri almak üzere üç kez arka arkaya sahneye çıktı. Ödül plaketi olarak sanatçı Elena Fregni’nin çeşitli kent siluetlerini tasvir ettiği tablolar hediye edildi. The Plan Dergisi sahibi ve editörleri Nicola ve Carlotta Leonardi’nin de vurguladığı gibi Tabanlıoğlu mimarlık, ödülün ilk uluslararası değerlendirmesinde3 ödülü bir arada alan tek ofis olarak iz bıraktı.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.