ERSA’nın Green Line serisi 4 ödül birden kazandı

0 1.217

ersa+green+line

 

ERSA’nın “Green Line” serisi, 2015 Green Good Design Awards’da 4 ödül birden kazandı.

Ürettiği mobilyalarla tasarım alanında pek çok prestijli ödülün sahibi olan ERSA, bu kez “Green Line” serisiyle, sürdürülebilir yeşil ürünlerin onurlandırıldığı “2015 Green Good Design Awards’dan 4 ödülle döndü.

Amerika’nın saygın kurumlarından “Chicago Athenaeum: Mimarlık ve Tasarım Müzesi” ile “Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi” tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen Good Design Ödülleri kapsamında; Erdem Akan ve Boğaç Şimşir’in tasarladığı “Big Binder”, “Corner Table”, “Lectern” ve “Station” isimli ürünler ödüle layık görüldü.

Sürdürülebilirliği üretim felsefesinin merkezine koyan ERSA; Türkiye mobilya sektöründe bu ödülü almaya hak kazanan ilk firma oldu.

Ödüllü ürünlerden “Big Binder” evrak kutuları, tamamen geri dönüşümlü malzemelerden üretiliyor ve ofisteki fazlalıkları ortadan kaldırarak geniş çalışma alanları yaratıyor. Farklı renklerde üretilen “Corner Table” küçük masalar, ergonomik tasarımı ve modern çizgileriyle, her boyda masa, dolap ve köşeli ofis ürünüyle eşsiz uyum sağlıyor. Kütüphane ve elbise dolabını buluşturan “Station” ünitesinin yanı sıra, küçük ve sade tasarımlı bir masa olarak da kullanılabilen “Lectern” sehpalar, az yer kaplayarak ofislere alan kazandırıyor.

Green Good Design ödülü alanların yanı sıra, tüm ürünlerini ERSA’nın sürdürülebilirlik anlayışıyla tasarladıklarını belirten ERSA Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, bu konuda hayata geçirdikleri uygulamaları şöyle anlattı:

“Modern dünyanın koşullarına uyum sağlarken, aynı zamanda gelecek kuşaklara temiz bir dünya bırakmamız gerektiğinin de farkındayız. Fabrikamızda bu bilinçle üretim yaparak, çevre dostu altyapıyla, üretimden kaynaklanan talaşı özel kazanlarda yakarak fabrikaların enerji ve ısınma ihtiyacını karşılıyor, böylece doğalgaz kullanmıyoruz. Özel filtre sistemine sahip bacalarımız sayesinde havayı kirletmiyor, şeffaf panellerle kaplı çatımızla gün içerisindeki aydınlatma ihtiyacını sıfırlıyor ve enerji tasarrufu sağlıyoruz. Ofislerde kullandığımız led ışıkla ise enerji tasarrufunu maksimuma çıkarıyoruz.”

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.