“2D1 Tasarım Toplantıları” serisi “Ofis” ile devam ediyor

0 1.071

YEM-Etkinlik_2D1-Ofis-Banner-01

Yapı-Endüstri Merkezi, Türkiye ve dünyadan yaratıcı yapı profesyonellerini bir araya getiren bir platform olması amacıyla “mutfak” temasıyla düzenlemeye başladığı “2D1 Tasarım Toplantıları” “ofis” teması ile devam ediyor. Mimarlık, içmimarlık ve tasarım disiplinlerinin önde gelen temsilcilerini yıl boyunca “iki ayda bir” buluşturacak en önemli etkinlik olan toplantıların ikincisi Arlight | Fagerhult ve Nurus sponsorluğunda “2D1 Ofis” alt başlığı ile 29 Ocak 2015 Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Toplantıya konuşmacı olarak, BİGG Working Culture Solutions ve Bakırküre Mimarlık bürosunun kurucusu Gürhan Bakırküre, deerArchitects Kurucu Ortağı Cem Demirci ve MoDus Architects Kurucu Ortağı Matteo Scagnol katılacak.

Yapı-Endüstri Merkezi, Türkiye ve dünyadan yaratıcı yapı profesyonellerini bir araya getirecek bir platform olması amacıyla düzenlemeye başladığı “2D1 Tasarım Toplantıları”nda mimarlık, içmimarlık ve tasarım disiplinlerinin önde gelen temsilcilerini yıl boyunca “iki ayda bir” buluşturmaya Arlight | Fagerhult ve Nurus sponsorluğunda “2D1 Ofis” ile devam ediyor. 29 Ocak 2015 Perşembe günü saat 17.00’de Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte insanın fiziksel ve psikolojik özelliklerini göz önüne alarak çevresiyle olan uyumuna göre tasarlanan, ergonomi, aydınlatma, malzeme, grafik ve etkileşim konularından beslenen “ofis” konusu ele alınacak.

Ofislerin yarattığı imkân ve faydalar, çalışma alanının nasıl tasarlandığına göre şekilleniyor. Günümüzde çalışanların en uzun zaman geçirdiği mekan olan “ofisler” konsept bir tasarım olmaktan öte çalışan sağlığı, insan psikolojisi, kurum sadakati ve şirket verimliğine kadar birçok konuyu da etkiliyor. Şirketlerin en önemli varlığı olarak kabul edilmeye başlanan insan kaynaklarının verimliliğinde temel bir faktör olan çalışma mekânlarının her yönüyle ele alınacağı “2D1 Ofis” konulu toplantının konuşmacılarından biri Gürhan Bakırküre. “İyi” tasarımı, analitik ve çok boyutlu bir algının mümkün kıldığı düşüncesi ile her projeyi kendine özgü verileri ile değerlendiren BİGG Working Culture Solutions ve Bakırküre Mimarlık bürosunun kurucusu Gürhan Bakırküre, “Y Kuşağı Ofisleri” konulu bir konuşma yapacak. Yapı sektöründe uzun yıllardan beri edinmiş oldukları profesyonel ve yönetimsel birikimlerini kullandıkları hizmet, konut, ofis ve birçok farklı tipolojide birçok projeyi başarıyla tamamlamış deerArchitects Kurucu Ortağı Cem Dermirci ise “2D1 Ofis”te “Biçim Motivasyonu Takip Eder” sunumundaofis tasarımında motivasyonu ve iş verimliliğini etkileyen mimari kararlar ve bunların çalışanlar üzerindeki yansımaları hakkında konuşacak.

Mimarlık ortamında; kültürel ve oluşsal olguları tek bir platformda toplayarak oluşturdukları tasarım fikirleri ile tanınan ofis, altyapı projelerinden, sanatsal objelere kadar farklı alanlarda çalışmalar yapmakta olan, Damiani-Holz&KO ofis binası, iç mekandaki fonksiyon şeması ve formel yaklaşımın bütün binada fark edilir olması nedeniyle 2013 WAF Ofis kategorisi finalistlerinden biri olan ve Bolzano Psikiatri Merkezi ve Barınma Birimleri tasarımı ile 2015 Mies van der Rohe Ödülleri’ne aday gösterilen MoDus Architects Kurucu Ortağı Matteo Scagnol da tasarladıkları farklı ölçeklerdeki ofis yapıları üzerinden tasarım yaklaşımlarını “Birlikte Çalışmak” başlıklı sunumunda anlatacak.

www.yemetkinlik.com/2d1ofis

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.