Continental’den Çevre Dostu Fabrika‏

0 813

Ceremony

Çevre dostu üretim yöntemlerine odaklanan Continental, Çin’deki fabrikasında kullanılmaya başlanacak olan yeni solar elektrik teknolojisiyle karbondioksit emisyonunu yılda 6,082 ton azaltmayı planlıyor.

Özellikle çevrenin korunması için üstlendiği kurumsal sorumluluğu gereği çalışmalarına yön veren Continental, yeni fabrikası ile yılda 330 bin ağaç dikilmesine ve 24.52 milyon litre su tasarrufuna eşdeğer katkı yapmayı planlıyor.

Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçisi Continental, Çin’in Hefei kentindeki lastik fabrikasının çatısına yerleştirilecek güneş panelleri aracılığıyla elektrik üretilmesine yönelik enerji tasarrufu projesini tanıttı.

Hefei’deki fabrikanın çatısında, güneş panellerinin monte edilebilmesi için yaklaşık 10 standart futbol sahası büyüklüğündeki 70 bin m2’lik bir alan bulunuyor. Sahip olacağı 6.1 MW üretim kapasiteli solar elektrik santrali ile Hefei fabrikası, karbondioksit emisyonlarını yılda 6,082 tona kadar azaltabilecek. Bu da sera gazı emisyonunun önemli ölçüde düşmesini sağlayacak. Çin’de projenin tanıtımına ilişkin düzenlenen tören Almanya Aşağı Saksonya Eyalet Başkanı Stephan Weil, Continental Yönetim Kurulu Üyesi ve Çin CEO’su Dr. Ralf Cramer ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Enerjinin verimli kullanılmasına ve çevrenin korunmasına son derece önem veren Continental, 185 milyon Euro değerindeki yatırıma sahip Hefei fabrikası ile üstlendiği kurumsal sorumluluk gereği çevre bilincinin önemine bir kez daha dikkat çekiyor. Binek araç ve kamyon lastikleri ile özellikle APAC (Asya-Pasifik) pazarına yönelik iki tekerlekli araç lastiklerinin üretildiği fabrika, 900 çalışanıyla birlikte yenilikçi teknolojiye sahip lastik üretim makinelerini ve en iyi çevre dostu üretim yöntemlerini kullanıyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.