Yeşil Dostu Sertifika Dönemi Başlıyor!

0 1.117

YESIL+DOSTU+SERTIFIKA+LOGO+TR

Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir iş modellerinin gelişimi için yine bir ilki gerçekleştirdi. Perakende ürün ve hizmet sunulan alanlar, mağazalar, marketler, AVM’ler, ofisler, restoranlar, okullar ve hastanelerin yönetim modelleri ‘Yeşil Dostu- Green Check’ Sertifika ile belgelendirilecek. Değişen tüketici beklentileri ve karşı karşıya olunan risklerin fırsata dönüştürülmesi için iş dünyasının geleneksel iş modellerini değiştirmesi ve sürdürülebilir iş modellerine hızla geçiş yapması hedefiyle çalışan Sürdürülebilirlik Akademisi, Türkiye’de değişimi hızlandıracak iş modeli sertifikası olan “Yeşil Dostu” Sertifikayı Bureau Veritas ile birlikte geliştirdi.

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından dünyanın önde gelen belgelendirme kuruluşlarından Bureau Veritas iş birliğinde, uluslararası sertifikasyon standartları ekseninde geliştirilen “Yeşil Dostu-Green Check Sertifika”, çevre yönetimi, enerji yönetimi, su yönetimi, atık ve geri dönüşüm, karbon ayak izi gibi kriterler üzerinden yapılan değerlendirmeyle verilecek. Marketler, mağazalar, AVM’ler, ofisler, restoranlar, okullar ve hastaneler kriterleri yerine getirmede başarı sağlamaları durumunda “Yeşil Dostu Sertifika” almaya hak kazanacak.

Yeşil Dostu Sertifika, ülkede en geniş paya sahip sektör olan hizmet sektöründe yer alan firmaların iş modellerinin çevresel anlamda gerekli kriterleri sağlamadaki performanslarını değerlendirmeye yönelik olacak. Sertifika; iklim değişikliği, küresel ısınma, su kaynaklarının giderek azalması gibi sürdürülebilir gelecek için önemli konularda, kurum ve markaların doğru standartlarla yönetilmelerini, enerji ve kaynak kullanımını daha verimli olarak yapmalarını sağlayarak giderlerini azaltmalarını ve böylece kârlılıklarını da artırarak rekabet avantajı sağlamalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Araştırmalar Yeşil Mekânların Önem Kazandığını Gösteriyor

Sürdürülebilir Akademisi Başkanı Murat Sungur Bursa, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Akademi’nin yaptığı Tüketim Araştırması gibi, müşterilerin tutum ve davranışlarına ilişkin son yıllarda yapılan araştırmalar, yeşil ürünlerin yanı sıra yeşil mekânların da önem kazandığını gösteriyor. Belirlenen alanlarda çalışanlar ve müşteriler, sertifikasyon yoluyla, çevresel duyarlılıklarını belgelendiren firmaları ayırt etme imkânına sahip olacaklardır. Sertifika sahibi firmalar ise çevresel duyarlılık konusunda yaptıkları çalışmaları şeffaf bir denetim sürecine açarak, sektörde sürdürülebilir rekabet avantajı ile karlılık artışı, müşteri taleplerini ve gelişen ihtiyaçları karşılayarak yeni müşteriler kazanma ve müşteri sadakatini artırma gibi avantajlar kazanacaktır.”

Bursa, Türkiye’de iş dünyasında KOBİ’lerin rolüne dikkat çekerek; “Yeşil Dostu Sertifika, kapsayıcı özelliği nedeniyle KOBİ’lerin bu dönüşümün parçası olmasını hedefliyor” dedi.

Sertifikanın Denetimi Uluslararası Belgeleme Şirketi Bureau Veritas Tarafından Yapılacak

Yeşil Dostu Sertifika’nın denetimi, sertifikasyon sürecinin şeffaf olarak yürütülmesi amacıyla, dünyanın önde gelen denetleme kuruluşlarından Bureau Veritas tarafından gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgiye www.yesildostu.org adresinden ulaşabilir, bilgi@yesildostu.org adresine sorularınızı iletebilirsiniz.

Sürdürülebilirlik Akademisi Hakkında:

Sürdürülebilirlik Akademisi, sürdürülebilir gelecek ve kalkınma için iş dünyasında sürdürülebilirlik dönüşümünü hızlandırmada öncü olmak misyonu ile ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak amacı ile kurulmuş kar amacı gütmeyen bir sosyal girişimdir. Türkiye’de, iş dünyasında sürdürülebilir iş modellerinin yerleşimi, gelişimi ve toplumda sürdürülebilir yaşam şeklinin yaygınlaştırılması için global bir yaklaşımla sürdürülebilirlik çalışmaları yapan Sürdürülebilirlik Akademisi; güçlü sürdürülebilirlik platformları yaratarak bu alanda önderlik yapmaktadır. Bu kapsamda sürdürülebilir gelecek için çalışan ve iş süreçlerine sürdürülebilirliği yerleştiren ve yerleştirmeyi hedefleyen ulusal ve uluslararası kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve devlet işbirliği ile araştırmalar, konferanslar, seminerler, workshoplar, kurumsal eğitim çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ile danışmanlık ve üniversite gençliğine yönelik bilgilendirme çalışmalarını yürütmektedir. Sürdürülebilirlik Akademisi, gerçekleştirdiği tüm çalışmalarının karbon ayak izlerini silmektedir.

Bureau Veritas Hakkında:

Bureau Veritas laboratuvar testleri, muayene ve belgelendirme hizmetlerinde dünya lideridir. 1828 yılında kurulan grubun 64000 den fazla çalışan, 140 ülkede yaklaşık 1330 ofis ve laboratuvarı bulunmaktadır. Bureau Veritas sunduğu hizmet ve yaratıcı çözümler ile varlıkların, ürünlerin, altyapı ve süreçlerin kalite, iş sağlığı güvenliği, çevre koruma ve sosyal sorumluluk standart ve gerekliliklerine uygunluğundan emin olarak müşterilerinin başarı seviyesini arttırır. Belgelendirme kuruluşu olarak Bureau Veritas müşterileri tarafından kurulan başta ISO normları olmak üzere ulusal, sektör temelli veya firma özel gerekliliklerine göre kalite, sağlık, güvenlik ve çevre yönetim sistemleri belgelendirmektedir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.