PAKPEN, ahşaba alternatif ürün buldu

0 1.300

 

kalinlikYaptıkları Ar-Ge çalışmalarının neticesinde Pakfoam markasıyla köpürtülmüş PVC ürettiklerini ve ahşaba alternatif oluşturduklarını kaydeden Pakpen Kalite ve Ar-Ge Müdürü Serhat Çiftçi, “Bu ürün, birçok sektörde kullanılan ahşap ve MDF’nin yerini alabilme konusunda potansiyeli çok yüksek bir ürün. Bu potansiyeli değerlendirmek için farklı sektörlerden üreticiler ile temasa geçtik ve neler yapabileceğimizi araştırıyoruz” dedi.

Pakpen olarak Ar-Ge çalışmalarında kaliteli ve çevre dostu ürünlere odaklandıklarını belirten Pakpen Kalite ve Ar-Ge Müdürü Serhat Çiftçi, özellikle son iki yıldır çevreci ürünler geliştirme noktasında, sektörde öncü bir rol üstlendiklerini kaydetti. Çiftçi, son olarak yaptıkları Ar-Ge çalışmalarının neticesinde Pakfoam markasıyla köpürtülmüş PVC ürettiklerini ve ahşaba alternatif oluşturduklarını söyledi.

Ar-Ge çalışmaları ile hâlihazırda var olan ürünlerinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinde de değişiklikler yapabildiklerini ve ürünlerin kullanım alanlarını bu sayede çeşitlendirebildiklerini belirten Çiftçi, reklam sektöründe yoğun olarak kullanılan Pakfoam markalı köpürtülmüş PVC ürünlerini, farklı sektörlerde değerlendirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Pakfoam’ın, birçok sektörde kullanılan ahşap ve MDF’nin yerini alabilme konusunda potansiyeli çok yüksek bir ürün olduğunun altını çizen Çiftçi, “Biz de bu potansiyeli değerlendirmek için farklı sektörlerden üreticiler ile temasa geçtik ve neler yapabileceğimizi araştırıyoruz” dedi. PVC foam plakaların ahşap, kontrplak ve MDF gibi, temelde organik bazlı ürünlerin kullanıldığı birçok yerde kullanılabileceğini vurgulayan Çiftçi, söz konusu ürün hakkında şu bilgileri verdi: “PVC foam plakalar, çok kolay boyanabiliyor ve çok kolay kesilip biçimlendirilebiliyor. Ayrıca sıcak hava ile kaynak yapılabiliyor ya da yapıştırıcı kullanılarak rahatlıkla birleştirilebiliyor. En büyük avantajlarından biri de suya dayanıklı olmaları. Ahşap ürünler suya maruz kaldıklarında çürür ve laminant tabakalarında şişme olur. Foam plakalar ise uzun süre su içinde kalsa dahi, herhangi bir bozulma göstermez.”

“Foam plakaların bir diğer avantajı ise ahşaba göre daha zor alev alan malzemeler olması” ifadesini kullanan Çiftçi, söz konusu üründe su ve ses yalıtımının da yine ahşaba oranla çok daha iyi olduğunu kaydetti. Çiftçi, “Bu ürünler, bina içi döşemelerde, duvarlarda ve tavanlarda rahatlıkla kullanılabilir” şeklinde konuştu.

Ozona zarar vermeyen XPS

Pakboard markasıyla piyasaya sundukları polistren ısı yalıtım levhaları hakkında da bilgi veren Çiftçi, yeni ürünleri için yaptıkları Ar-Ge çalışması ile Türkiye’de ilk defa ozon tabakasına zararlı olan HFC gazlarını içermeyen ekstrüde polistren köpük (XPS) üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Çiftçi, çevre dostu yeni ürünleri XPS’in yanı sıra gıda işletmelerinin duvar ve tavan kaplamalarında kullanılmak üzere, PVC’den üretilen hijyen panelleri geliştirdiklerini ifade etti. PVC’den hijyen panellerinin, İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarında Türk Gıda Kodeksi’ne uygunluğunun test edildiğine dikkat çeken Çiftçi, “Söz konusu testten başarıyla çıktık ve ürünümüze ‘gıda işletmelerinde kullanılabilir’ raporu alındı” bilgisini verdi.

Pakpen olarak Ar-Ge çalışmalarıyla, çevre dostu, hijyen, sağlam ve dayanıklı yeni ürünleri inşaat malzemeleri sektörüne kazandırdıklarını belirten Çiftçi, “Örneğin çalışmalarımız sayesinde, HFC gazlarının yalıtım sektöründeki kullanımının azalmasına vesile olduk” diye konuştu.

Aldıkları kalite belgeleri ve sertifikalarla, ürünlerindeki kalite iddiasını her geçen gün artırdıklarını da vurgulayan Çiftçi, “Ülkemizde ilk defa HDPE borularımız için Fransa’nın LNE kuruluşundan NF 114 belgesini almaya hak kazandık. Bu belge ile yine sektörümüze bir ilke imza atarken, ihracatta Körfez ve Avrupa Birliği ülkelerindeki etkinliğimizi daha da artırdık” dedi.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.