Mobilya ve ev aksesuarı firması Crate and Barrel üçüncü mağazasını açtı

0 1.151

istinyepark_dis+8129

Amerikan mobilya, dekorasyon ve ev aksesuarı perakende zinciri Crate and Barrel, Zorlu Center ve Akasya Acıbadem mağazalarının ardından Türkiye’deki üçüncü mağazasını 16 Aralık’ta İstinyePark’ta açtı.

Avrupa pazarına İstanbul mağazalarıyla giriş yapan Crate and Barrel, bölgesel üs olarak belirlediği Türkiye’deki operasyonunu genişleterek 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde 3 mağazaya ulaştı.

İstanbul, 17 Aralık 2014 –  Amerikan mobilya, dekorasyon ve ev aksesuarı perakende zinciri Crate and Barrel, Zorlu Center ve Akasya Acıbadem mağazalarının ardından Türkiye’deki üçüncü mağazasını 16 Aralık’ta İstinyePark’ta açtı.

İstanbul’daki üçüncü mağazanın açılışına ilişkin bir açıklama yapan Crate and Barrel Türkiye ve Rusya CEO’su Nur Akgerman; “Crate and Barrel olarak, 2014 yılı Mayıs ayında Avrupa’daki ilk mağazamızın kapılarını Zorlu Center’da açarak başlattığımız Türkiye operasyonumuz, İstanbul’daki ikinci mağazamız olan Akasya Acıbademmağazası ile genişledi. 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde Türkiye’deki üçüncü mağazamızı, İstinyePark’ta 1.360 metrekarelik bir alanda tüketicilerimizle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Crate and Barrel franchise operasyonunda Türkiye’yi en hızlı büyüyen pazar haline getirdik”

Doğuş Avenu olarak büyümeye devam ettiklerini belirten Akgerman, Crate and Barrel’ın 7 aylık sürecini değerlendirerek hedeflerini şöyle aktardı:

“Türk tüketicinin uzun zamandır beklediği Crate and Barrel’ı 7 ay önce dekorasyon tutkunlarıyla buluşturduk. Bu süreçte Türkiye’de 3 ve Rusya’da 1 mağaza ile toplamda 4 mağazaya ulaştığımız operasyonumuza, Crate and Barrel’ın franchise operasyonları arasında en hızlı büyüyen pazar statüsünü kazandırdık. Hedeflerimiz doğrultusunda planlı ve hızlı bir büyüme gerçekleştirdik. Müşterilerimize, tek bir mağazamızda 3 TL’den 14.500 TL’ye kadar uzanan geniş bir fiyat yelpazesinde, ortalama 80 bin ürün sunuyoruz. Türkiye’de 191, Rusya’da 76 olmak üzere toplam 267 çalışanımız var.”

Nur Akgerman: “Ev perakendeciliğinde 2018’e kadar %6 büyüme bekleniyor”

Türk perakende sektörünün Avrupa’da 7’nci, dünyada ise 10’uncu büyük pazar haline geldiğine dikkat çeken Akgerman; 2013 yılında, 51 milyar dolar hacme ulaşan ev perakendeciliği sektöründe, kentsel dönüşüm ve şehirleşme oranındaki artışa paralel olarak 2018 yılına kadar yıllık ortalama %6 oranında büyüme beklendiğini ve Türkiye’de yıllık kişi başı mobilya tüketiminin de 15 Euro’ya ulaştığını belirtti.

istinyepark_ic+11229

 

Crate and Barrel Hakkında:

Kurulduğu 1962 yılından beri Avrupa ve Amerika’da atölye ve üreticilerden oluşan geniş bir tedarikçi ağına sahip olan Crate and Barrel, modern ev tasarım ürünlerini; özenli ve özgün bir şekilde sunarak müşterilerine ilham veren dünya çapında bir markadır. 52 yıllık global tecrübesiyle Crate and Barrel, dekorasyon ve ev aksesuarı sektörünün öncü markası olarak, müşterilerine benzersiz müşteri deneyimi sunmaktadır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.