Camda doğru tercihin önemi

0 1.788

Trakya+Cam+Akademisi+Antalya-2

Trakya Cam’ın yapı sektörü profesyonelleri ve temsilcilerine yönelik olarak hayata geçirdiği ‘Trakya Cam Akademisi’, 26 Kasım 2014 tarihinde Antalya’da düzenlendi. Otel işletmecileri, satın alma yöneticileri başta olmak üzere çok sayıda mimar ve mühendisi buluşturan etkinlikte, yapılarda cam seçiminin önemi ve doğru tercihlerle elde edilecek enerji tasarrufuna dikkat çekildi.  

Binalarda cam ile yalıtım ve enerji tasarrufu sağlanması konusunda toplumsal bilinci artırmayı amaçladıklarını belirten Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, “Maalesef ülkemizde halen mevcut konutların yaklaşık yarısında tek cam kullanılmaktadır. Elimizde sihirli bir değnek olsa ve tüm konutların camlarını Isıcam Sinerji veya Isıcam Konfor ile değiştirsek, her yıl 2,5 milyar dolarlık enerji tasarrufu sağlanır” dedi.

Avrupa’da 3’üncü, dünyada 6’ncı büyük düzcam üreticisi olan Trakya Cam, Türkiye’de bireysel tasarrufu toplumsal kazanca dönüştürmek amacıyla başlattığı çalışmalarını ‘Trakya Cam Akademisi’ ile sürdürüyor. Başta enerji tasarrufu sağlayan ürünler olmak üzere Ar-Ge faaliyetlerine ve yeni ürün geliştirme çalışmalarına büyük önem veren Trakya Cam, tasarrufun önemini toplumun her kesimine anlatmak amacıyla çeşitli kentlerde etkinlikler düzenliyor. Bu amaçla, Trakya Cam 26 Kasım 2014 tarihinde Antalya Akra Barut & Akra Park Barut Otel’de turizm ve inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Çok sayıda otel işletmecisi, satın alma temsilcisi, mimar ve mühendisin katıldığı Trakya Cam Akademisi buluşmasında; yapılarda cam seçiminin önemi, ürün çeşitliliği ve farklı fonksiyonlarıyla projelerde sağlanacak imkan ve kazanımlar hakkında bilgiler paylaşıldı. Toplantıda ayrıca, “güvenlikte cam”, “gürültü kontrolünde cam” ve “dekorasyonda cam” konuları hakkında bilgi verildi.

 

Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, toplantıya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, enerji tasarrufunun sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığına dikkat çekerek, giderek artan enerji ihtiyacının karşılanmasının ancak mevcut enerji kaynaklarının daha verimli kullanımıyla mümkün olabileceğini söyledi.

“Elimizde sihirli bir değnek olsa…”

Trakya Cam olarak binalarda cam ile yalıtım ve enerji tasarrufu sağlanması konusunda toplumsal bilinci artırmayı amaçladıklarını belirten Ebru Şapoğlu, şöyle konuştu: “Maalesef Türkiye’de halen mevcut konutların yaklaşık yarısında tek cam kullanıldığını biliyoruz. Elimizde sihirli bir değnek olsa ve tüm konutların camlarını Isıcam Sinerji veya Isıcam Konfor ile değiştirsek, elde edilecek enerji tasarrufu her yıl için 2,5 milyar dolara ulaşacaktır. Bir başka deyişle tek cam veya standart çift cam kullanımı nedeni ile meydana gelen enerji kaybının bu parasal büyüklüğüyle her yıl 900 okul, 300 hastane, 550 yurt veya 75 bin konut yapılabilir. Ayrıca söz konusu enerji kaybı nedeniyle oluşan CO2 salınımını filtrelemek için 27,5 milyon ağaca ihtiyaç duyulmaktadır. Bireysel olarak baktığımızda ise tek camlı konutunu Isıcam Sinerji veya Isıcam Konfor ile değiştiren her bir birey 2 meşe ağacı, standart çift camlarını değiştiren her bir birey ise 1 meşe ağacı kadar çevreye katkı sağlıyor.”

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.