Ankara’nın sivil mimari örnekleri kamuoyu ile paylaşılıyor

0 1.846

Gorsel

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Başkent Üniversitesi işbirliğiyle, “Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980” sergisini 29 Kasım Cumartesi günü Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) açıyor.

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), TÜBİTAK’ın desteğiyle Ankara’nın 1930 -1980 yılları arasındaki sivil mimari kültür mirasını gözler önüne seriyor.

VEKAM’ın, “Ankara’da 1930 -1980 yılları arasında Sivil Mimari Kültür Mirası Araştırma, Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi” kapsamında Başkent Üniversitesi bünyesinde yürüttüğü çalışmalar, “Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980” başlıklı sergiyle meraklıların ilgisine sunulacak.

VEKAM’ın 2012 yılından bu yana tartışma programları ve çeşitli yayınlarla desteklediği proje kapsamında açılacak sergi, 29 Kasım Cumartesi günü saat: 17.00’de Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) açılacak.

Üç yıl boyunca yürütülen çalışmayla önce Ulus, ardından Kızılay ve son olarak Kavaklıdere’de bulunan “Ankara’nın sivil mimari belleğini oluşturan yaklaşık 300 yapı tespit edilerek, her biri tek tek belgelendi. 15 Aralık 2014 tarihine kadar açık kalacak olan sergide, proje ekibi tarafından belirlenmiş olan 120 yapı, posterler, kartlar, detay posterler ve kartpostallar aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacak.

Sergiyi ziyaret edenler, yapıların bir kısmının maketleri ve gezi rotalarının belirlendiği haritanın yanı sıra kullanıcılarla yapılan sözlü görüşmeleri dinleme olanağı da bulacaklar. Ankara sevdalıları ve araştırmacılarıyla mimarlık kuramı ve tarihiyle uğraşan, koruma alanında faaliyet gösteren tüm akademisyen ve uygulamacıları yakından ilgilendiren sergi kentin 50 yıllık döneminde yapılan ancak bugün göz ardı edilen konut yapılarına dikkat çekiyor. Sergi, yapıların ve mimarlarının bilinir olmasının yanı sıra kullanıcıları aracılığıyla yeniden üretim süreçlerinin paylaşılmasını da amaçlıyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.