Autodesk DesignNext 2014

0 1.092

Design next logo

Autodesk’in bu yıl 2’incisini düzenlediği “DesignNext”te, geleceğin mimar, mühendis ve tasarımcı adaylarının yaratıcılıkları ve dijital tasarım kabiliyetleri yarışacak. Adaylar için son kayıt tarihi 21 Kasım, teslim tarihi ise 21 Aralık 2014.

Geleceğin profesyonelleri olarak sektöre katılacak mimarlık, mühendislik ve tasarım öğrencilerinin Autodesk çözümlerini kullanarak dijital tasarım yetkinliklerini geliştirmelerini ve daha iyi bir geleceğe ilişkin özgün tasarımlar üretmelerini teşvik etmek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Autodesk DesignNext 2014 Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması”nda son başvuru tarihi yaklaşıyor. Adayların 21 Kasım 2014 tarihine kadar kayıt yapabileceği ve 21 Aralık 2014 tarihine kadar proje teslim edebileceği yarışma, “Mimari Tasarım” ve “Ürün Tasarımı” olmak üzere iki farklı kategoride düzenleniyor.

Bu yıl “Şehir içi engelsiz deniz yolculuğu” temasıyla gerçekleştirilen organizasyonda katılımcılar, “Mimari Tasarım” kategorisinde yolcu motorlarına yönelik “engelsiz” iskele tasarımları, “Ürün Tasarımı” kategorisinde ise şehir içi ulaşımına yönelik “engelsiz” deniz motoru tasarımları ile yarışacak. Türkiye’deki üniversite ve dengi okullarda, ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin takım halinde ve ücretsiz olarak katılabileceği yarışmaya başvurular, www.designnext.org sitesinden elektronik olarak gerçekleştiriliyor.

Ürünler ücretsiz
Her iki kategori için tasarımların Autodesk yazılımları ile gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle yarışmanın internet sitesinde belirtilen tüm Autodesk ürünlerinin tam sürüm öğrenci ve öğretmen lisansları www.autodesk.com/education adresinden ücretsiz olarak temin edilebiliyor. Yarışmada dereceye giren takımlara toplam 40.000 TL tutarında maddi ödül verilecek. Ayrıca birinci gelen iki takım, 2-6 Mart 2015 tarihinde Çin Halk Cumhuriyeti’nin Şanghay kentinde düzenlenecek “Autodesk Panorama Uluslararası Öğrenci Tasarım Yarışması”nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacak. Uluslararası yarışmada Türkiye adına yarışacak ülke birincilerinin, 5 günlük seyahatte gidiş-dönüş uçak bileti, konaklama ve yemek giderleri Autodesk tarafından karşılanacak. Ayrıca takım üyeleri Autodesk Panorama kapsamında düzenlenen atölye çalışmalarına ücretsiz olarak katılabilecek.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.