Alman devi 50. yılını Türk basını ile kutladı

0 968

Panjur, tente, kapı-geçiş, güneşten koruma sistemleri, Türkiye’deki pencere ve cam sanayine yönelik ilk özel mesleki fuar olan R+T Turkey düzenlenen basın toplantısında 50. Yılını 21 ülkeden 80 basın mensubunu Türkiye’deki basın mensupları ile bir araya getirerek kutladı. Basın toplantısında sektöre dair önemli açıklamalarda bulunularak Türk yatırımcılara özel fırsatlar tanıtıldı.

20141016_124901

YARI YÜZYILLIK TECRÜBE

Messe Stuttgart Genel Müdürü Ulrich Kromer: Panjur, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri alanında global bir sektör buluşması olan R+T fuarının hem Türkiye hem de Stuttgart bölgesi için önemi çok büyük. Hedefimiz şirketleri ve insanları başarılı bir şekilde buluşturmak ve global ticareti geliştirmek. Fuar sonrası yaptığımız anket çalışmaları sonucu katılımcı ve ziyaretçilere özel yatırım yapma imkanlarına ulaştıklarını gösterdi. R+T fuarı sektörün yenilikçi ritminin ötesinde inovasyon ve konjonktörü de destekleyen bir yapıya ulaştı. Türkiye pazarı büyük paya sahip. 50 yıl R + T nin 50.yılı yarı yüzyıllık bir tecrübe demektir. Özellikle 50.yılımızı Türk yatırımcılarımız ve Türk basınıyla kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

R+T FUARI ZAMANIN NABZINI TUTMAYI BAŞARDI!

Messe Stuttgart R+T Proje Müdürü Sebastian Schmid: Yaklaşık 1 yıl önce bazılarınızla  konuyla ilgili olarak görüştüm İstanbul’da uluslararası çapta bir basın toplantısı düzenlemek istediğimi söylemiştim ve bugün bakıyorum ki hedefime ulaşmışım. 50 yaşında fakat hala dinç hala dinamik hala genç diyebileceğimiz bir fuar çünkü zamanın nabzını tutmayı başardı. 2012 yılında bir rekor kaydetmiştik katılımcı sayısı açısından ve bu rekoru şu an aşmış bulunuyoruz.  280’i yurt içinden 550’si yurt dışından olmak üzere şu an 830 şirket bize kayıt yaptırdı ve uluslararası olma özelliği hala  yüzde 66 biçimde bu itibarla R + T fuarlarının Avrupa’nın en uluslararası karakterli fuarlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Toplam 40 ülkeden katılımcılarımız var. En önemli ülkeler  yani en fazla şirket sunan ülke olarak tabir edersek Fransa, İtalya, Hollanda, İsviçre ve ispanyayı görüyoruz ki ispanya bize  40 şirketi bu fuara gönderiyor. Tabi ki Türkiye de katılıyor.

2015 fuarında teknisyen yarışması düzenlenecek ve burada teknisyenler birbiriyle yarışacak. Kim en hızlı şekilde stor ve perde değiştirebiliyor kim en hızlı şekilde ve teknik olarak mükemmel şekilde pencere değiştirtebiliyor daha önce düzenlemiştik bu tür yarışmayı ve çok hoş ve beğeni ile  karşılandı. 2015’te bunu tekrarlamayı düşünüyoruz. Fuarımız Avustralya, Türkiye ve Çin de de düzenlenecek. Burada uluslararası çapta birlikler siz basın mensuplarının sorularına cevap vererek  yurtdışındaki gidişat hakkında yurtdışı pazarları hakkında bilgiler verecek.  Tabi fuarda bir takım premierler de olacak 2015 yılında bina otomasyonu ve akıllı bina başlığı altında R + T 2015 inde önemli konularından birini form halinde sunmaya çalışacağız bu bir ilk olacak.

TÜRK YATIRIMCISINA ULUSLARARASI FIRSATLAR

Messe Stutgart Ares Fuarcılık Türkiye Genel Müdürü Hakan Gençoğlu: R+T Fuarı her geçen yıl daha da büyüyor. 2015’te Avustralya, Türkiye ve Çin’de düzenlenecek. Türk yatırımcılarımız R+T fuarına büyük ilgi gösteriyor. Uluslararası platformu Türkiye’ye taşıyoruz. İkili işbirliklerinin yanı sıra inovasyon konusunda da ülkemize yeni kapılar açıyoruz” açıklamasında bulundu.  

RT LOGO

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.