Trakya Cam ‘Değişimin Gücü’ toplantısında iş ortaklarıyla buluştu

0 986

Toplu Gorsel

 

Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın ise 6’ncı büyük düzcam üreticisi olan Trakya Cam’ın İş Ortakları Buluşması, 17-19 Ekim 2014 tarihleri arasında 250 katılımcıyla Antalya’da gerçekleşti. Değişimin Gücü” temasıyla düzenlenen organizasyonda, dikkat çeken Trakya Cam Pazarlama Satış Başkan Yardımcısı Haluk Sarıaltın, binalarda ısı kayıplarının yaklaşık 3’te 1’i de yalıtımsız pencerelerden kaynaklandığına dikkat çekerek, “Maalesef Türkiye’de halen mevcut konutların yaklaşık yarısında tek cam kullandığını biliyoruz. Söz konusu enerji kaybı nedeniyle oluşan CO2 salınımını filtrelemek için 27,5 milyon ağaca ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Şişecam Topluluğu’na bağlı olarak faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük düzcam üreticisi Trakya Cam, Antalya’da iş ortaklarıyla ile bir araya geldi. “Değişimin Gücü” temasıyla düzenlenen ‘Trakya Cam İş Ortakları Buluşması’, Düzcam Yetkili Satıcıları ile Isıcam Yetkili Üreticileri’nden oluşan 250 katılımcıyla 17-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Antalya Cornellie Diamond Otel’de düzenlenen ve ekonomist Hakan Özerol’un konuşmacı olarak katıldığı organizasyona, Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner de “Cebimdeki Hikayeler“ adlı gösterisi ile renk kattı.

Trakya Cam Pazarlama Satış Başkan Yardımcısı Haluk Sarıaltın, düzenlenen etkinlikte daha az enerji tüketerek temiz bir çevrede yaşamanın herkes için vazgeçilmez bir hedef olduğuna dikkat çekerek, “Artan enerji tüketimi sonucunda oluşan atıklar çevre kirliliğinin yanı sıra iklim değişikliğini de beraberinde getiriyor. Trakya Cam olarak çevre dostu, sürdürülebilir, enerji tasarrufu sağlayan ürünler geliştirerek pazara sunmayı ilke edinmiş ve bu doğrultuda sürekli çalışıyoruz” dedi.

Semih Sayginer

 

“Maalesef Türkiye’de halen mevcut konutların yaklaşık yarısında tek cam kullanılıyor”

Ülkemizde enerjinin yaklaşık yüzde 70’i ithal edildiğine dikkat çeken Haluk Sarıaltın, şunları kaydetti: “Hızla artan tüketim, enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını zorunlu kılıyor. Ülkemizde enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 30’u binalarda gerçekleşiyor. Binalarda ısı kayıplarının yaklaşık 3’te 1’i de yalıtımsız pencerelerden kaynaklanıyor. Maalesef Türkiye’de halen mevcut konutların yaklaşık yarısında tek cam kullandığını biliyoruz. Söz konusu enerji kaybı nedeniyle oluşan CO2 salınımını filtrelemek için 27,5 milyon ağaca ihtiyaç duyulmaktadır. Bireysel olarak baktığımızda ise tek camlı konutunu ürünlerimiz Isıcam Sinerji veya Isıcam Konfor ile değiştiren her bir birey 2 meşe ağacı kadar çevreye katkı sağlıyor.”

Trakya Cam yetkililerinin düzcam sektörünün dünyada ve Türkiye’deki gelişimi, teknolojideki değişimler, dağıtım kanalları gibi pek çok konuda bilgiler aktardığı etkinlik kapsamında, Trakya Cam’ın 11 iş ortağına da gösterdikleri başarılardan dolayı plaket verildi.

Haluk Sarialtin

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.