TIO ILAR 7 çağdaş sanat sergisi, 10 Nisan- 4 Mayıs

0 1.186

Hakan Bayer

5 ülkeden 15 sanatçıyı bir araya getiren TIO ILAR 7 çağdaş sanat sergisi, 10 Nisan- 4 Mayıs tarihleri arasında Sismanoglio Megaro’da sanatseverlerle buluşacak

Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun  İstiklal Caddesi’nde yer alan Sismanoglio Megaro binası, 10 Nisan 2014 – 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Panos Malamis küratolüğünde dünyaca ünlü sanatçılar ve genç sanatçıları aynı çatı altında buluşturan TIO ILAR sergisine ev sahipliği yapacak. Nisan ayında yedincisi düzenlenecek olan çağdaş sanat sergisi TIO ILAR, İstanbul’da ikinci kez düzenleniyor. TIO ILAR, Antik Attika lehçesinde ‘bir çatı sunmak, koruma sağlamak’ anlamına geliyor. TIO ILAR sanat yaşamlarının ilk adımlarını atarken, eserlerini, tanınmış sanatçılarla beraber sergileme şansına sahip olan genç sanatçılar için bir çatı görevi görüyor. Sergiden elde edilen gelirin büyük bölümü sosyal sorumluluğa aktarılıyor.

İspanya’dan Hugo Fontela ;  Türkiye’den Beyza Boynudelik, Hakan Bayer, Leyla Ersin ,  Pet 05 , Zone; İtalya’dan Pietro Ruffo ;  Yunanistan’dan  Alexis Avlamis, Localize it!, Olga Alexopoulou , Alekos Skoutariotis,  Dimitris Dokos, Kalliopi Kouklinou, Pandelis Pandelopoulos ve Almanya’dan Thiemo Kloss’un eserleri  İstanbul’da gerçekleşecek bu karma sergide yer alacak. TIO ILAR 7 , İstanbul’un ardından Eylül ayında Atina’da sanatseverlerle buluşacak.

TIO ILAR’ın arkasındaki fikri: ‘‘Tohum toprakla uyum sağladığında çiçek açar’ ben de ‘tohumların çiçek açtığı toprağı sağlamaya çalışıyorum.’ diyerek anlatan Panos Malamis: “Profesyonel hayatlarının başındaki sanatçılar, tanınmış sanatçılarla bir arada eserlerini sergileme şansını yakalarken , tanınmış sanatçılar da genç yeteneklere destek vermek amacıyla onlarla aynı çatı altında buluşuyor. Bir sergiden daha fazlası olması hayaliyle yola çıkan TIO ILAR 7. Yılında büyük başarıyla sanatta yaratıcılık ve özgür ifadeyi desteklemeye devam ediyor. Sanatla yaşayan ve sanatla profesyonel olarak ilgilenen, sanat kariyerlerinin farklı aşamalarındaki aktif sanatçıları bir araya getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

10 Nisan – 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında, İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu’nun Sismanoglio Megaro binasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan TIO ILAR sergisini kaçırmayın! Katılımcılar, sanatçıların eserleri ve yaşam öyküleri hakkında detaylı bilgi için tioilar.eu  sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma: 15.00-20.00, Cumartesi ve Pazar: 12.00-19.00

Basın ilişkileri: İdil Berkant – 0532 213 50 28

beyzaboynudelik,strong enough

Ersin, Leyla, Let the sunshine in 49x39 cm. ( metal plate ), 61x50 cm. (with plexiglass ), 2014

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.