Binalar Yükselirken Müstakil Evler Değerleniyor

0 1.948

3_2

“Az alana en çok daireyi diken kazanır!”

Birçok inşaat firması bu zihniyet ile birlikte “az metrekareye çok metrekare” alan inşa ederek ciddi gelirler elde etti.
Öyle ya; çok daire eşittir çok müşteri…

Fakat yakın gelecekte bu yapılanmanın getireceği bir arayış olabileceği üzerinde durmak gerekir. Birçok akademisyen mimar ile yaptığımız istişareler sonucu, bu yapılanma tipinin insanlığa “sosyallik” açısından zarar getireceğini, insanların artık her işini görebileceği küçük dünyaları içerisinde yaşayabileceğini ve bu yaşam tipinin de kişilerin dış hayat ile irtibatını kesilebileceği kanısını ortaya çıkartıyor.

Bazı şeylerin farkında olan aileler tercihlerini yüksek katlı binalardan yana değil, müstakil ve sosyal hayata açık villa tipi evlerden yana yapıyorlar.

Keza ileri ki günlerde yükselen binaların sosyal hayatımızda ne gibi büyük etkilerinin olduğunu, muhtemelen başkalarının bizlere hatırlatması ile hatırlayacağız.

Çünkü yükselen her bina, belirli bir sınırlar çizerek; müşterilerine sunduğu küçük bir dünya olacak ve bu dünyaya müşterilerinden başkasını da kabul etmeyecek. Tıpkı şimdi ünlü inşaat firmalarının oluşturduğu küçük dünyalara müşterileri dışındakileri kabul etmemesi gibi…

Yüksek binalar ile insanların yaşadığı site hayatı içerisinde her şeye ulaşabilir olması, kişilerin site dışına çıkmaya ihtiyaç duymaması, kişi ya kişilerin dünyasını küçülterek belli bir alana tıkayacaktır.

www.airmaniax.com

Kimileri bu denilenlerin aksini düşünse de; bu yazılanların bazı örneklerini araştırmalarımızda gördüğümüzü söyleyebiliriz.

YAKIN GELECEĞİN İHTİYACI

Yakın gelecekte yüksek binaların artması ile birlikte insanların birkaç katlı, villa tipi müstakil evler arayışına gireceği kanısını taşıyoruz.

Yükselen binaların çok fazla artması, müstakil villa tipi evlere çölde aranan su niteliğini kazandırabilir.

Tabi bu durum insanlara çok daha fazlaya mal olacak. Yüksek binaların getirdiği arayış ile birlikte bir kaç daire fiyatına, çok daha fazla para ödeyerek tamamen kendinize tahsis edilmiş yaşam alanları elde etme arayışına girebilirsiniz.

Dünyaca ünlü birçok inşaat firması bu öngörü ile birlikte geniş arazi arayışları içerisine girerek, villa tipi müstakil ev yapma amacı ile büyük projeler gerçekleştirme hedefi içerisine girdiler.

Uzun lafın kısası; imkanınız varsa yüksek bina dikeceğinize, geniş arazide müstakil villa tipi evler dikmeniz size çok daha fazla kazandırabilir…

Yakın geleceğin “akıllı ev” sistemi, villa tipi evlerde bir çığır açacağa benziyor.
Yüksek katlı binalarda bu sistem yüksek maliyette olabileceği için, villa tipi evlerde muhteşem bir müşteri kazanç sistemi haline gelebilir.

İçmimar Eşref Zeki PARLAK

Twitter: https://twitter.com/EsrefZekiParlak

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.