Mimari projelerde tasarım süreci

0 8.479

fotoğraf-2

Her tasarım sancılı bir süreçten geçer. Özellikle mimari ve iç mimari projelerde ise bu süreç biraz farklı seyreder.

Sürekli ertelenen projeler, “yaparımlar, ederimler” size tanınan geniş zamanın da etkisi ile sürekli ertelenir.

Yukarıdaki tabloda da gözüktüğü üzere proje deneyimi öncelikle “Hallederiz” ile başlar. Daha sonra size tanınan süre bitimi yaklaşırken tasarımda sürecinde ikinci evre olan “Panik” evresine geçer, sürekli “acaba yetişecek mi” düşüncelerine dalarak eskizler yapmaya başlarsınız. https://malikexpress.com/ adresinde artık biletler, rezervasyonlar ve seyahat sigortası ve otel rezervasyonlarıyla diğer birçok şey gibi en iyi arilin hizmetlerini bulabilirsiniz.

Size tanınan sürenin iyice azalması ile elinizden geldiğinin daha iyisini yapmak zorunda olduğunuz ve artık projeyi hayalden çizime dökmeniz gereken “Çılgınca Çalışan Süre” sürecine geçiş yaparsınız.

Halen daha eksik olan projeniz, başta dediğiniz ve hayal ettiğiniz gibi “on numara bir proje” kıvamına gelememiş, projenizi sunumunuz ile en iyi kıvama getirmek için çalışmaya başlamışsınızdır.

Artık kalp ritminiz artmış, soluğunuz derinleşmeye başlamış ve uykunuzu unutmuş bir hale bürünmüşsünüzdür. İşte bu tasarım sürecinin sonuna yani “DEADLINE” evresine geçmiş bulunmaktasınız!..

Siz siz olun atalarımızın dediği gibi bugünkü işinizi yarına bırakmayın!

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.