Küçük Mekanları Yenilemek

0 3.127

Bir projenin değerini kaybettiğini düşündüğünüzde, bazen bir umut gelir. Brian Messana ve Toby O’Rorke de bu doğrultuda bir iş çıkarmışlar. Tek bir yatak odası için şematik çalışmalar yapmışlar ve ardından, ev sahibinin satmak üzere olan sevini, ona reddedemeyeceği teklifi vererek vazgeçirmişler.

Proje Künyesi;

Proje adı: Upper West Side Apartment

Lokasyon: New York

Firma: Messana O’Rorke

Alan: 1.150m2

Daha sonrasında, daha büyük bir apartman alan ev sahibi, Central Park manzaralı evi için çalışmalara başlanılmasını istemiş. Messana ve O’Rorke firması L formundaki plan çalışmalarını geliştirip, seperatörlerle alan bölünmesi çalışmış ve aynı zamanda depolama için de hacimler oluşturmuşlar.

Oturma odası ve yatak odası arasında, ceviz kaplama ara bölme, gizlenmiş yatak sistemi sayesinde çat kapı gelen misafirler için bir uyku alanına dönüştürülmüş.

Messana and O’Rorke firmasının genel olarak uyguladığı bazı prensipler projeye da yansımış. Zemindeki beyaz meşe parke, aydınlatmalar, mor renkteki koltuk, aksesuarlar gibi detaylar mekanı canlandırmış. Aynı zamanda The Hanns-Peter Krafft tasarımı kuzu ise, projeye eğlenceli bir hava katmış.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.