Çocuğu İçmimarlıkta Okuyan Ailelere Açık Mektup

0 1.887

seseses

Çocuğunuz aniden enteresan kıyafetler giymeye, numaralı gözlük takmaya, sizin anlam veremediğiniz bir dilden konuşmaya, 3D modelleyecilerin dünyadaki en büyük buluşlar olduğu söylemeye ve hafta sonlarını okulda çizim yaparak geçirmeye başladıysa tebrik ederiz: Bir içmimarınız oldu!

Kızınız evinizde aidiyet hissi kuramadığını söylediğinde ne dediğini anlamamış, oğlunuzun yeni yaptırdığınız altın işlemeli mutfak dolaplarına “bu ne çirkin şey!” dediğinde üzülmüş olabilirsiniz.

London Architecture Platform yeni yayınladığı, mimarlık öğrencileri ve ailelerinin geçirdiği tüm süreçleri eğlenceli bir dille anlatan araştırması tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti.Platformun mimarlık fakültesinde okuyan öğrenciler üzerinde yaptığı araştırmada, öğrencilerin geçirdiği aşamalar ise şu şekilde;

Aşama 1) İçmimarlıktan hiçbir şey anlamadım ben şimdi ne yapacağım

İlk aşama, içmimarlık 1. sınıfta okuyan çocuğunuz eve geldiğinde sık sık gündeme getirdiği serzenişlerle ortaya çıkar:
Ben bu bölümden hiçbir şey anlamadım!
İşletme, iktisat gibi bir şeyler mi okusaydım acaba?

 Aşama 2) Yapılara Bakmak Yapıları Yerinde Görmek

dede

London Architecture Platform yayınladığı araştırmada, ikinci aşamada  çocuğunuzun yavaş yavaş sakinleştiği ve etrafındaki yapılara artık daha farklı gözle baktığını belirtiyor. Artık çocuğunuz bölümünün ne kadar ağır ve yorucu olduğundan şikayet etmek yerine tren istasyonuna gidip iç mekan – insan sirkülasyon diagramı çıkaracağını söylediyse tam olarak bu aşamada demektir. Ayrıca yaptığı skeçleri sosyal medya hesaplarında paylaşmak için bütün gününü filtre seçmeye harcıyor, anlam veremediğiniz fotoğraflar çekiyor ve bunların çok estetik olduğundan bahsediyorsa; London Architecture Platform uyarıyor: Korkmayın, içmimarınız gelişim sürecinde.

Aşama 3) T Cetveli ve Islak Mendil

fefe

Platform yayınladığı araştırmada mimarlık fakültesinde okuyan geleceğin içmimarı olacak çocuğunuz için şimdiden bazı objelere aşina olmanız konusunda da uyarıyor. T cetveli, ıslak mendil, bolca falçata, evin her yerinden çıkan oluklu mukavvalar bu nesnelerin başında geliyor.

Aşama 4) Sabahlamak Günlemek

frfr

London Architecture Platform yayınladığı araştırmada içmimarlık bölümü çocuğunuzun proje teslimini yetiştirmek için çalışmaya ayırdığı zamanı da trajikomik bir dille eleştiriyor: “Mimarlık fakültesi öğrencisi sabahlamaz, günler.” Platform eğlenceli bir dille anlattığı içmimarlık proje teslimi sürecini, bir gün değil, iki – üç gün sabahlayarak yetiştiren teslim sonrasında da bir hafta uyuyan öğrencilere göndermede bulunarak noktalıyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.