Banyo Dekorasyonu İçin İlham Veren Birbirinden Güzel Fikirler

0 1.534

Banyo dekorasyonu ile yaşam alanınızı yenilemek için güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Evin en özel ortak alanlarından biri olan banyolar, zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak yıpranabiliyor. Bu durumlarda ise banyoyu onarmaktan ziyade dekorasyon açısından yenileme ihtiyacı doğabiliyor. Özellikle küçük banyolar dekorasyon sürecinde daha zahmetli olurken yapılan ufak tefek değişiklikler ile birlikte bu sorunun üstesinden kolaylıkla gelinebiliyor. Aynı şekilde büyük banyolarda da alanı doğru kullanmak, mobilyaları uygun şekilde konumlandırmak,  banyo fayans modelleri arasından iyi bir seçim yapmak gibi dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar ile birlikte pratik bir dekorasyon süreci gerçekleştirilebiliyor. Banyo dekorasyonları sırasında tercih edebileceğiniz veya sizlere ilham verebilecek olan fikirler için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

  1. Mobilya Seçimlerinde Seçici Olun!

Banyonuzu dekore ederken alan büyüklüğünü mutlaka hesaba katmanız gerekir. Çünkü banyonun alanı ne kadar büyük olursa mobilya ihtiyacı da o kadar fazla olacak. Eğer banyonuz nispeten geniş bir alana sahipse mobilya seçimi bakımından daha özgür davranabilirsiniz. Özellikle banyonun köşelerine dekoratif amaçlı mobilyalar yerleştirebilir, keskin veya yuvarlak hatlı seçimler ile hayalinizdeki tasarımı doğrudan yansıtabilirsiniz. Ancak küçük banyo dekorasyonlarında imkânlar biraz daha sınırlı olabiliyor. Ancak bunu dert etmeyin! Mobilya seçimlerinde mutlaka yuvarlak hatlı elementleri tercih etmelisiniz. Böylelikle dar alandaki hareket kabiliyetiniz artacak hem de daha geniş bir görüntü elde etmiş olacaksınız.

2. Banyo Dekorasyonunda Rengin Önemini Küçümsemeyin!

Banyo dekorasyonunun temel taşlarından birinin kesinlikle renkler olduğunu unutmayın. Özellikle küçük banyolarda harikalar yaratan renk etkisiyle alanı olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz. Bunun için banyolarınızda mutlaka açık renkleri tercih etmelisiniz. Yalnızca beyaz rengi sevmeyenler krem tonlarıyla aynı etkiyi yaratabilirler. Banyolarınızda açık tonları, mobilyalarda veya vitrifiye modellerini de tercih edebilirsiniz.

3. Banyo Fayansı Tercihlerinizde Titiz Davranın!

Fayanslar, banyoyu banyo yapan unsurların başında geliyor. Hâl böyle olunca en dayanıklı ve en gösterişli ürünleri tercih etmek neredeyse herkesin arzu ettiği bir durum. Banyolarınızı yenilerken fayans tercihlerinizde olabildiğince yaratıcı olmaya çalışın. Geometrik motiflerden, mermer veya taş dokularına sahip fayans çeşitlerine kadar geniş bir yelpaze arasından tarzınıza en uygun olanı tercih etmelisiniz. Mat veya parlak gibi seçeneklere ayrılan banyo fayans modelleri, farklı renk ve desenleri ile her tarza hitap edebilen bir skalaya sahip.  Banyo fayansı seçimlerinizde ise bütünlüğü sağlamaya gayret etmenizi öneririz. Göz yormayan desenleri tercih etmeniz, banyoların genel bütünlüğü açısından pozitif sonuçlar doğuracaktır.

4. Aksesuarlar ile Banyolarınızı Taçlandırın

Banyo dekorasyonlarında ufak tefek ve göze hitap eden aksesuarlar eklemeniz görsel açıdan etkileyici olmasının yanı sıra fonksiyonel çözümler de sunacaktır. Aynaların yanına asabileceğiniz küçük bir havluluk, çamaşır makinenizin üzerine koyabileceğiniz güzel bir organizer gibi çözümler buna örnek olarak gösterilebilir. Duvara asılan aksesuarlarda plastik malzeme yerine metal seçenekleri tercih etmek çok daha modern bir görünüm sunabilir. Öte yandan lavaboları ayaklı seçmek yerine bir konsola yerleştirmek gibi fikirler de banyonuzu olduğundan daha farklı bir havaya sahip olmasına yardımcı olabilir.

5. Aynaları Olabildiğince Büyük Ebatlarda Tercih Edin!

Banyonuzda aynaların yarattığı etki tahmin ettiğinizden çok daha fazla. Bu nedenle ayna seçimlerinde olabildiğince büyük ebatlara yönelmeniz faydanıza olacaktır. Ayna, yarattığı illüzyon ile birlikte banyoları çok daha geniş gösterebiliyor. Dolayısıyla lavabo önü dışında banyonun farklı yerlerine aynalar eklenerek daha büyük bir banyo görünümü elde edilebilir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.