Brüt Betondan Tasarlanan Sanat Müzesi: Taizhou

Şangay merkezli firma Atelier Deshaus, Çin'in Zhejiang eyaletindeki sanayi binasının yapısal bir tadilatını tamamladı. Müze, diğer dönüştürülmüş fabrikalara ve depo binalarına katılarak yeni bir kültürel hedefin parçası olarak açılacak. Projenin en önemli parçası olan anlayış, sanat müzesi, komşularıyla diyaloğu başlatmayı amaçlıyor.

0 2.029
Şangay merkezli firma Atelier Deshaus, Çin’in Zhejiang eyaletindeki sanayi binasının yapısal bir tadilatını tamamladı. Müze, diğer dönüştürülmüş fabrikalara ve depo binalarına katılarak yeni bir kültürel hedefin parçası olarak açılacak. Projenin en önemli parçası olan anlayış, sanat müzesi, komşularıyla diyaloğu başlatmayı amaçlıyor.

Sekiz sergi odasından oluşan Taizhou Çağdaş Sanat Müzesi, toplam 2,450 metrekare inşaat alanını kaplar. Dahili olarak, herhangi bir diklik hissini hafifletmek için bitişik zemine sahip zengin bir mekansal sekans oluşturulmuştur. Binanın mevcut durumunu göstermek için, Atelier Deshaus yeni bir video parçası olarak ham görünümünü belgelemek için Çinli sanatçı Yin Yi görevlendirdi .

Ayrık mekansal atmosfer, dökme betonun ve tonoz yapısının oluşturduğu boşlukların kontrastı ile daha da güçlendirilir. Ziyaretçiler binaya dış bir kamu meydanına bitişik bir lobi ile girecek. Halka açık etkinliklere ev sahipliği yapma potansiyeline sahip olan lobi, bir kafeye ve sanat mağazasına da sahip olacak. Konuklar en üst kattaki ana sergi odasına ulaşmadan önce binayı spiral bir hareketle yükseleceklerdir. Buradan yakındaki sıradağların net bir görüntüsü olacak.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.