Dokunduğunuzda Müzikal Enstrüman Sesi Çıkaran Sebze Serası

Japon reklamların kolektifi olan PARTY, Tokyo'nun şehir merkezinde dijital, renk ve dokunmaya duyarlı bir sera geliştirdi.

Japon reklamların kolektifi olan PARTY, Tokyo’nun şehir merkezinde dijital, renk ve dokunmaya duyarlı bir sera geliştirdi.

Digital Vegetables projesindeki her bir bitkiye dokunulduğunda bir ışık ve ses senfonisi tetikleyecek şekilde ayarlanmış. Her renk ve ses bitkinin özel bir yönünü yansıtır ve ziyaretçinin organik maddeye tat veya koku dışında kalan duyularla bağlanmasına izin verir. Domatesler keman, havuç trompet, lahana obua, turp flüt, balkabakları klarinet, tatlı patates piyano, patlıcan ise harp olmak üzere dokunduğu zaman yeşillikler içinde farklı bir ses tetikleyen yedi çeşit sebze içerisine eklenen yedi çeşit sebze içeriyor. Digital Vegetables Ses Tasarımcısı Ray Kunimoto: “Gerçek sebzelerle yaratılan sesleri kaydettim. Ardından, 7 melodi yapmak için onları orkestra enstrümanlarının sesleriyle karıştırdım.” diyor.

Digital Vegetables, 5 Kasım’a kadar Tokyo Midtown’da sergileniyor ve beş duyu organınızla dokunmatik tasarımın tadını çıkarma konseptini keşfeden bir etkinlik. 

Kaynak Colossal
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.