Rus Avantgardı’nın İkonik Yapılarından Esinlenen Masa Aksesuarları

0 1.633

 

Rus tasarımcılar Nasya ​Kopteva ​ve Sasha​ Braulov‘un tasarladıkları ahşap masa aksesuarları, Melnikov House ve Red Banner Tekstil Fabrikası gibi yaşadıkları ülkenin simgeleşmiş mimari yapılarına gönderme yapıyor.

Russian Avant-Garde Desktop Organiser adını taşıyan koleksiyon, bir marangoz atölyesinden edinilen atık meşe parçalar kullanılarak yapılmış.

19. yüzyıl sonunda bir sanat akımı olarak ortaya çıkan olan ve 1930’lu yıllara dek mimaride de etkisini gösteren Rus Avangardı, seriyle birlikte Rus tasarımcıların elinde yeniden yorumlanıyor:

Konstantin Melnikov‘un 1920 yılında kendisi için tasarladığı Melnikov House’a gönderme yapan ataç tutucu. Yapı, 2013’te depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılmak istenmiş, sonrasında yapının korunması için uluslararası bir kampanya başlamıştı.

P.M. Grinberg ve G.S. Raitz tarafından tasarlanan ve yapımı 1939’da biten St Petersburg’s Communication Industry Workers’ Palace of Culture, bir kartvizit kutusuna dönüşmüş.

Melnikov ve Vladimir Shukhov tarafından tasarlanan Bakhmetevsky Otobüs Garajı, post-it’lerinizi tutabileceğiniz bir aksesuara dönüşmüş.

İki farklı çatı formuyla kalemlik ve akıllı telefon yuvasına dönüşen Textile Entitüsü‘nün bünyesindeki Communal House

Moskova Raysoviet Binası’nın silindirik formuna gönderme yapan bir aksesuar

Bant aparatına dönüşen Moskova’daki Round Bath House

Erich Mendelsohn‘ın 1928’de inşa edilen St Petersburg’taki Red Banner Tekstil Fabrikası, konik bacasıyla bir cetvele dönüşmüş.

Kaynak Kot0 .com
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.