Canavarı Tanımlı Hale Getiren Cam Koleksiyonu

Nendo tarafından tasarlanan, Çek Cumhuriyeti'ndeki bir kristal cam üreticisi olan Lasvit tarafından önerilen Monsters projesi için tasarlanmış bir koleksiyon. Projenin amacı, kristal camdan, dünyadaki çeşitli kültürlerin şekillendirdiği canavarları temsil eden formlar oluşturmaktır.

0 2.950

 

Nendo tarafından tasarlanan, Çek Cumhuriyeti’ndeki bir kristal cam üreticisi olan Lasvit tarafından önerilen Monsters projesi için tasarlanmış bir koleksiyon. Projenin amacı, kristal camdan, dünyadaki çeşitli kültürlerin şekillendirdiği canavarları temsil eden formlar oluşturmaktır.

Japon kültürünün köklü bir yönü olan sekiz milyon tanrıda da tanımlandığı gibi, korku ve bilinmeyene saygı duyulan bir fenomen olan maddi olmayan ve açıklanamayanların kişileşmesidir. Japonlar için de hoş olan bir başka kavram, “yokai”, yani her şeyin bir ruhu, bir tür yaşam gücüne sahip olduğu fikri.


Daha yakın zamanlarda bu “yokai” kavramı Japon halk kültüründe tanımlanmış ve bir eğlence nesnesi haline gelmiştir. Godzilla, savaştan sonra hızlı bir ekonomik büyüme döneminde nükleer silah ve nükleer enerji üretimi korkusu tarafından yaratılan bir Monsters olarak da kabul edilebilir.

Bilinmeyen, görünmez ve anlaşılmaz olan bu soyut fikirler, bir canavarı tanımlayan şeyler bir dizi basit biçime dönüştü. Bu, bir şeyin varolduğu bir varlık ile, bir katman yükselterek, bilinmeyen bir canavarın üzerine örtülmüş bir bez veya kağıda benzeyen bir tabaka ile sağlandı. Koleksiyon 4 canavardan oluşuyor: Something Small, Something Jagged, Something Long And Something Big. Büyük parçalar sergi objesi olarak tutulacak ve koleksiyonerler için daha küçük versiyonlar oluşturuldu.

Kaynak Nendo
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.