Çakıl Taşlarından İlham Alınarak Tasarlanmış Fonksiyonel Bir Mobilya

Igarashi Tasarım Stüdyosu tarafından tasarlanan alan Zero Space, çakıl taşlarından ilham alınarak tasarlanmış bir mobilya ile çalışma alanı sunuyor. Pastel tonlardaki çakıl taşı benzeri koltuklar, güzel sanatlar, endüstriyel tasarım, mimari ve moda kursları sunan kuzey Tokyo'daki bir üniversite olan Musashino Sanat Üniversitesi'nde yer almaktadır.

0 1.503
Igarashi Tasarım Stüdyosu tarafından tasarlanan alan Zero Space, çakıl taşlarından ilham alınarak tasarlanmış bir mobilya ile çalışma alanı sunuyor. Pastel tonlardaki çakıl taşı benzeri koltuklar, güzel sanatlar, endüstriyel tasarım, mimari ve moda kursları sunan kuzey Tokyo’daki bir üniversite olan Musashino Sanat Üniversitesi’nde yer almaktadır.

Bir dizi rahat oturma yastığıyla dolu olan alan, daha önce kampüsteki diğer binalara ulaşmak için kısayol olarak kullanıldı. Stüdyo, öğrencilerin kütüphaneden daha rahat bir ortamda dinlenebileceği veya çalışabileceği bir yer haline getirmiştir.

Tasarım ekibi, “Herkesin kendine özgü oturma ve uyku tarzları vardır tasarım sürecin her amaca uygun, insanların hem tek başına hem de bir grupla birlikte kullanılmasını sağlayan oldukça esnek bir alan olarak tasarlandı.” demektedir.

Düz, yuvarlak kenarlar ve sığ girintilere sahip olan koltuklar, zaman içinde doğal bir nehir akışıyla şekillenen çakıl taşlarını andırır. Öğrenciler minderler üzerinde oturabilir veya uzanabilir ya da küçük masalar ve kanepe benzeri koltuklar oluşturacak şekilde istiflenebilir.


Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.