Her Şeyi Benzersiz Oyuncaklara Dönüştüren Bir Oyun Kiti | Toyi

Elif Atmaca ve Ögeday Uçurum tarafından 2017 yılında kurulan Toyi, çocukların etrafındaki her şeyi benzersiz oyuncaklara dönüştürmelerini sağlayan, sınırsız bir yaratıcı oyun takımıdır.

0 1.229
Elif Atmaca ve Ögeday Uçurum tarafından 2017 yılında kurulan Toyi, çocukların etrafındaki her şeyi benzersiz oyuncaklara dönüştürmelerini sağlayan, sınırsız bir yaratıcı oyun takımıdır.

Elif Atmaca ve Ögeday Uçurum 2018 yılında Toyi için disiplinlerötesi bir inovasyon platformu olan ATÖLYE ile ortaklık kuruldu ve şimdilerde ise Kickstarter üzerinde satışa sunulmaya başlandı. Toyi ile her çocuk oyuncak tasarımcısı olabilir. Bir su şişesi rokete, tren bölmesine eski bir kutuya veya sevimli bir canavara çam kozala dönüşebilir. Çocuklar oyuncaklarını kendi başlarına veya arkadaşlarıyla birlikte tasarlayabilir, hayallerindeki oyuncakları Toyi ile hayata geçirerek yaratıcılıklarını geliştirebilirler. Gerçek kaşifler, fiziksel ve sosyal çevreleriyle ve iç dünyalarıyla etkileşim halindeler.

Nasıl oynanır?

Esnek konektörler, ayak, el, tekerlek, göz, eklem, çubuklardan oluşan bir kit, etrafındaki herhangi bir nesneyi kendi yaratımlarının oyuncağına dönüştürebilir. Toyi kitlerinde hiçbir talimat veya kural yoktur. Tüm süreç çocukların hayal gücüne bırakılmıştır. Toyi’nin açık uçlu oyun deneyimi sayesinde, çocuklar yaratıcılıklarını kullanarak sınırsız sayıda oyuncak yapabilirler. Toyi, cinsiyet, dil, coğrafi konum ve sosyo-ekonomik statülerinden bağımsız olarak her çocuk için bir oyuncaktır.

Oyun ve oyuncak endüstrisi, yaratıcılığı çocuklarla karşılaştırıldığında sınırlı olan yetişkinler tarafından şekillendiriliyor. Oyun kuralları yetişkinler tarafından belirlenir; Çocuklara nasıl oynandığını ve hangi oyuncakların yapılacağını söylerler. İnşaat bloklarından oluşan oyuncaklarda bile, son ürün çocuklara önceden gösterilmektedir. Toyi, çocukların ihtiyaçlarına öncelik veriyor ve ücretsiz oyunu destekliyor; hiçbir talimat veya kural içermez ve tüm oyun süreci çocukların hayal gücüne bırakılır.

Toyi, ebeveynleri, öğretmenleri ve tüm yetişkinleri çocuk liderliğindeki oyun yaşam boyu becerilerini geliştirmek için harika bir yol olduğunu hatırlatıyor. Toyi, çocukların büyüdükçe yaratıcılığını kaybetmemelerini sağlamak için değil, aynı zamanda bu yüzyılda ihtiyaç duydukları birçok beceriyi geliştirmelerini sağlamak için de tasarlanmıştır.

Kaynak Toyi
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.