Bitkilerin Kapalı Alanda Büyümesine Yardımcı Olan Aydınlatma | Gople

Bjarke Ingels Group, bitkilerin büyümesine yardımcı olacak şekilde renk değiştiren bir lamba tasarlamak için İtalyan aydınlatma markası Artemide ile işbirliği yaptı. BIG ve Artemide, bitkilerin iç mekanda büyümesine yardımcı olan bir lamba tasarladı. 

0 1.539
Bjarke Ingels Group, bitkilerin büyümesine yardımcı olacak şekilde renk değiştiren bir lamba tasarlamak için İtalyan aydınlatma markası Artemide ile işbirliği yaptı.

BIG ve Artemide, bitkilerin iç mekanda büyümesine yardımcı olan bir lamba tasarladı. Gople adı verilen hap şeklindeki şişmiş cam lamba, 2010 yılında tasarlanan Artemide’nin patentli RWB aydınlatma sistemini kullanmaktadır. Sistem, ışığın farklı sıcaklıklarda ayarlanmasını sağlar. Hoş bir ortam yaratmak için kırmızı, beyaz veya mavi tonları yayar. Bitkilerin fotosentez yapmasına yardımcı olur.

Bitkinin bitkisel aşamasını uyarmak için 425 ila 450 nanometre dalga boyuna sahip mavi bir ışık kullanılırken, 575 ila 625 nanometre dalga boyuna sahip kırmızı bir ışık çiçeklenmeyi kolaylaştırır. Gople lambaları, oturma kümelerinin yapraklarla serpiştirildiği ortak alanlar için tasarlanmıştır. BIG, bitkilerin büyümesini destekleyebilen, ancak gerektiğinde ortam ve fonksiyonel beyaz aydınlatma sağlayan çok yönlü bir lamba ihtiyacını tanımladı.

Carezta de Bevilacqua, Artemide mimar, tasarımcı ve başkan yardımcısı:

Farklı bilgi ve yaklaşımların bir araya gelmesi değil, aynı zamanda istenen sonuca ulaşmamızı sağlayan çok açık ve işbirlikçi bir değişim oldu. BIG, inovasyon teknolojisini ve üfleme camının işçiliğini birleştirmeyi başardı.

Lambalar, beyaz camı yavaş yavaş kristal cam haline getiren eski bir Venedik cam üfleme tekniği kullanılarak yapıldı. Gople beyaz kristal, şeffaf gümüş ve şeffaf bronz kaplamalarda mevcuttur.

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.