Travertenden Tasarlanmış Mobilyalar

İtalyan tasarım stüdyosu Alcarol, Toskana taş şirketi Vaselli ile birlikte, reçine kaplı erozyona uğramış travertenden yapılmış bir masa ve tabureler oluşturmak için bir araya geldi. Milano tasarım haftası boyunca Nicola Gallizia tarafından küratörlüğünü yaptığı bir mobilya galeri olan BSPK'da, masa ve tabureler, yüzyıllardır Toskana'da Siena yakınlarında taşınılan bir tür tortul kaya olan Rapolano travertenden yapılmıştır.

0 3.850
İtalyan tasarım stüdyosu Alcarol, Toskana taş şirketi Vaselli ile birlikte, reçine kaplı erozyona uğramış travertenden yapılmış bir masa ve tabureler oluşturmak için bir araya geldi.

Milano tasarım haftası boyunca Nicola Gallizia tarafından küratörlüğünü yaptığı bir mobilya galeri olan BSPK’da, masa ve tabureler, yüzyıllardır Toskana’da Siena yakınlarında taşınılan bir tür tortul kaya olan Rapolano travertenden yapılmıştır.


Alcarol ve Vaselli, aşınmış traverten taşının bloklarını aldı ve şeffaf reçine döktüler. Taşın oyuklarını güçlendiren ve koruyan reçine, daha sonra mükemmel açılı bloklar ve plakalar oluşturmak için cilalandı.

Perdahlı bir çelik taban üzerine sabitlenmiş bir traverten levhası, açık bir reçineye dönüşen bir masa oluşturur, taş ve reçine blokları ise tabureler oluşturmak için mükemmel küllükler halinde kesilir.

Beyaz, ten rengi, krem ​​rengi ve hatta paslı olabilen traverten, kristal bir dokuya sahip karasal bir tortul kayadır. Sıcak mineral kaynakların biriktirdiği kireç taşı şeklindeki kalsitten oluşur. Yüzyıllar boyunca Romalıların termal banyolar için kullandıkları kaplıcalarıyla tanınan İtalyan şehri Rapolano’dan taşınır. Kayaç, genellikle bir kaplıca ağzında veya bir kireçtaşı mağarada karbonat minerallerinin çökmesiyle oluşur ve gözenekliliği makrofitler, biyofitler ve algler gibi organizmaların varlığına bağlıdır. MÖ 800’lü yıllarda Etrüsklerin zamanından beri bir yapı malzemesi olarak kullanılmıştır. Traverten parçaları İtalyan tasarım stüdyosu tarafından aynı konsepte dayanan uzun bir seri reçine mobilya serisinin en son parçalarıdır.


Pingback: Write my essay for Me

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.