Kağıttaki Suluboya Efektini Yansıtan Bir Mobilya Koleksiyonu

Nendo, kağıt üzerine suluboyadan esinlenilen on sekiz parçalı metal bir mobilya koleksiyonu tasarladı. Friedman Benda tarafından tasarlanan tasarım, Miami / Basel 2018'de sunulmuş, nesneler dizisi kâğıt fikrini ifade ederek elleriyle kesilip katlanmış gibi görünmek üzere tasarlandı.

0 1.641
Nendo, kağıt üzerine suluboyadan esinlenilen on sekiz parçalı metal bir mobilya koleksiyonu tasarladı. Friedman Benda tarafından tasarlanan tasarım, Miami / Basel 2018’de sunulmuş, nesneler dizisi kâğıt fikrini ifade ederek elleriyle kesilip katlanmış gibi görünmek üzere tasarlandı.

Narin bir mavi renk, masalarda ve sandalyelerde, sanki suluboya gibi ıslanmış, mükemmel şekilde bulanık desenler ve ifadeler oluşturuyormuş gibi akıyor. Kağıdın dokularına çok benzeyen yüzeyler oluşturmak için, mobilyaların metal çerçeveleri tekrar tekrar  tamamen zımparalanmış, astar uygulanmış ve mat beyaz boya ile bitirilmiştir. Tüm boyalar, el ile bölüm bölüm, yumuşak kağıt ile hafifçe dokunularak yapıldı. iki tonlu su bazlı mürekkeplerin bir karışımı ile oluşturulan titiz bir boyama işlemi yapıldı. Son olarak, nesneler, düz kağıt benzeri görünüşünü daha da vurgulayan koruyucu bir mat tabaka ile tamamlanmıştır.

Friedman benda için miami / basel tasarımında sunulan Nendo’nun Watercolour Collection, mobilyaların üzerinde renk efektleri oluşturuyor. bulanık mavi tonları çeşitli buluşma noktalarında kesişir, parçaların üst üste gelmesi birbiri üzerinde leke yaratması ve çok katmanlı nesneler arasında damlamalar yapılmıştır. Şekiller her nesne için, şekline ve öğelerine göre özel olarak tasarlanmıştır.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.