Mimari Ölçekli Optik Yanılsamalar

Bir grup sokak sanatçısı, bir Rus modernist binasının belirsiz iki duvarını mimari ölçekli optik yanılsamalar olarak göstermek için yeniden düzenlenmiştir. Bu freskler, binalara, cephelerden çıkan beton levhalar gibi görünen geometrik şekillere brutalist bir etki katıyor. Bir perspektiften diğerine geçerken bile, bir realizm örtüsü varlığını sürdürür.

0 2.424
Bir grup sokak sanatçısı, bir Rus modernist binasının belirsiz iki duvarını mimari ölçekli optik yanılsamalar olarak göstermek için yeniden düzenlenmiştir.

Bu freskler, binalara, cephelerden çıkan beton levhalar gibi görünen geometrik şekillere brutalist bir etki katıyor. Bir perspektiften diğerine geçerken bile, bir realizm örtüsü varlığını sürdürür. Binayı görenler, alışık oldukları mimariyi yeniden keşfettiler ve binayı yeni ışıkta incelemek zorunda kaldılar. Elin, gözü aldattığını keşfedene kadar.

Projeler Omsk, Rusya Stenografya Sokak Sanatı ve Grafiti Festivali’nin bir parçası olarak tamamlandı. Bir hikaye binasının caddeye bakan tarafında bulunan ilk yanılsama, yatay bir merkezde buluşan iki farklı düzlemi gösterirken, çeşitli üçgen şekiller üst üstedir. Bir yan sokakta görünen diğer tasarım daha da dikkat çekicidir, pencereler arasında duvarlar zikzak gibi görünür ve yol boyunca çeşitli yarıklarda inandırıcı gölgeler dökülür.

Optik yanılsamalar bir bilgisayar ile dikkatlice hesaplandı. Gece mürettebatı tarafından yönlendirilmiş bir lazerle çizgiler çizildi, böylece resim ekibi tarafından dikkatli bir şekilde izlenebildi. Gece, şehir sanat müdahaleleri için en uygun saat. Bu çalışma, hiperrealizmi perspektifle birleştiren sanatsal bir stil olan trompe l’oeil olarak tanımlanabilir; bu, izleyiciyi 2 boyutlu elemanların aslında 3 boyutlu olduğuna inanmak için uygulanan bir yöntem.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.