Milano Tasarım Haftası’nda Nude Markasından Türk Esintileri: Concentrics

Endüstri tasarımcısı Ron Arad, Türk cam markası Nude için masaların bir yuvası gibi birbiri içine giren Concentrics adlı vazo koleksiyonunu tasarladı. Concentrics, çağdaş Türk markası için Tel Aviv doğumlu, Londra merkezli Arad tarafından tasarlanan dört vazodan oluşuyor.

0 2.826
Endüstri tasarımcısı Ron Arad, Türk cam markası Nude için masaların bir yuvası gibi birbiri içine giren Concentrics adlı vazo koleksiyonunu tasarladı. Concentrics, çağdaş Türk markası için Tel Aviv doğumlu, Londra merkezli Arad tarafından tasarlanan dört vazodan oluşuyor.

Bu proje için, akan, azalan çevre akışkan şekillerine ve artan yüksekliğe sahip olan vazolar tasarladı. Bu durum birbirlerinin içine girebilmelerini sağlamaktadır. Yedi ay boyunca tasarlanan ve geliştirilen dört vazo, Türkçede “bülbülün gözü” anlamına gelen çeşm-i bülbül adlı bir teknik kullanılarak kristal berraklığında camdan yapılmıştır. Süreç, dönen bir diyagonal şerit etkisi yaratmak için renkli cam çubukların erimiş cam etrafına sarılmasını içerir.

Vazolar, birbiri içine girmelerine izin veren, akan, azalan çevre akışkan şekillerine ve artan yüksekliğe üflenirler.
Cam daha sonra, her cam vazodaki renkli şeritlerin karşıt açılara yerleştirilmesini, böylece bir istifte bir araya getirildiğinde, bir hare etkisinin yaratılmasını sağlayan, yüksek derecede ustalaşmış cam üreticileri tarafından çelik kalıplara üflenir.

Kullanım sırasında olduğu kadar boş olduğunda güzel olması için tasarlanan vazolar farklı desen ve şekiller oluşturmak için istiflenebilir ve döndürülebilir.

İstiflendiğinde, vazolar farklı desenler ve şekiller oluşturmak için döndürülebilir. Arad, verdiği demeçte:

Farklı şekillerde kullanabileceğiniz bir dizi istiflenebilir kap yapmanın iyi olacağını düşündüm. Böylece farklı şeyler yapan dört kaseye sahip olabilirsiniz, üste elma ve bir üste çiçekler koyabilirsiniz. Birlikte çalışabilirler ya da kendi başlarına da çalışabilirler.

Concentrics’nin yanı sıra, Nude’nin Milano Fuarı’nda ayrıca Paris’te Maison & Objet’de Ocak ayında görülen Alman tasarımcı Sebastian Herkner tarafından Ecrin ve Beret kapları da yer aldı.

Ritten Piramitleri’nin yuvarlak taşlarından esinlenen Ecrin serisi kaplar, düz ve parlak renkli kapaklarla kaplanmış kalın cam tabanlara sahiptir.

Nude’nin Milano Fuarı, Alman tasarımcı Sebastian Herkner tarafından hazırlanan Ecrin ve Beret kaplarını da içeriyordu.
Bu arada, renkli ve şık pirinç kaplamalı gemilerden oluşan Herkner’ın yeni Beret koleksiyonu, aynı adı taşıyan yuvarlak, düz taçlı Fransız şapkadan ilham aldı.

Amerikalı tasarımcı Brad Ascalon’un Hepburn koleksiyonu da sergilendi. İlk olarak, Ocak ayında Paris’te Maison & Objet’de görülen cam eşya koleksiyonu, miksologlara ilham vermek için tasarlandı.

Gösteride ayrıca, sirk hokkabazlarından esinlenerek Londra’da yaşayan Youmeus’un en büyük koleksiyonu ve mixologlara ilham vermek için tasarlanan Brad Ascalon’un Hepburn koleksiyonu da yer aldı.
Benzer şekilde, Londra merkezli Youmeus tarafından Nude için daha önce başlatılan Big Top koleksiyonu, içecek hazırlama ve sunma deneyimini geliştirmek için tasarlanmıştır.

Sirk hokkabazlarından esinlenen cam ve altın kaplamalı paslanmaz çelik koleksiyonu, oyuncuların hareketlerinden ve şekillerinden esinlenildi. Servis seti eşleştirme cam eşyalar, buz küpü kase, maşa, çörek ve kokteyl çubuklarından oluşur. Sergi, Milano tasarım haftası boyunca Palazzo Litta’da gösterildi.

İstanbul merkezli Nude, 2014 yılında endüstriyel bir cam ürünleri şirketi olan Şişecam Topluluğu’nun bir yan kuruluşu olarak kuruldu. Nude, Formafantasma ile daha önce renkli pigmentler ve cam papağanlara benzeyen bir dizi cam eşya tasarlayan Slovakya tasarımcısı Tomas Kral ile cam eşyalar üretmeye çalıştı.

Bu yılki Milano tasarım haftasında diğer cam ürünleri piyasaya sürülen ürünler arasında Ronan ve Erwan Bouroullec tarafından Wonderglass için tasarlanan çeşitli cam objeler bulunuyordu.


Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.