Gökyüzünün Geometrisinden İlham Alan Sandalye Koleksiyonu: Since the World is Round

İngiliz tasarımcı Lara Bohinc Since the World is Round sandalye koleksiyonu tasarımında, gezegenlerin şekillerinden ve dairesel yörüngelerinden ilham aldı.

0 3.572
İngiliz tasarımcı Lara Bohinc, Since the World is Round sandalye koleksiyonu tasarımında, gezegenlerin şekillerinden ve dairesel yörüngelerinden ilham aldı.

Since the World is Round sandalye koleksiyonu Güneş, Ay ve Orbit esinlenen üç geometrik şekilden oluşuyor. Bohinc, sandalyelerin çizgilerini ve şekillerini gezegensel ve ay yörüngelerinin yerçekimsel eğri yörüngeleri üzerine kurdu. Tasarımcıya göre, sandalyeler kürenin, dairenin ve yarım dairenin geometrik çalışmalarına dayanıyor. Her biri de evrene olan büyüsünü yansıtıyor. Bohinc:

Gezegenler işimde sürekli bir tema haline gelmişti, çünkü ben onların küresel şekli ve zarif hareketlerinden daima etkilendim. Bana göre, bu küresel formlar aynı zamanda antik ve fütürist.

Solar sandalyesi, güneşin yükselmesini ve ayarlanmasını temsil etmek için tasarlanmış şekilleri olan asimetrik bir çerçeveye sahiptir.

Lunar sandalyesi,  Ay gibi ​​kendi etrafında kendini çevreleyen küçük dairesel bir sırtlığı vardır.

Orbit sandalyesinin eğrisindeki dairesel kol dayanağı ön bacakları oluşturmak için aşağı doğru eğilirken aynı zamanda dairesel kol dayanağı durumundadır. Döşeme, yörüngedeki ayı temsil etmeyi amaçlarken, tek bir arka bacak, sandalyenin sadeliğini güçlendirmek için tasarlandı. Koltuk çevresindeki alanın etrafında daha fazla alan sağlamaktadır. Her bir sandalye, çelik ince kare çubuklar kullanılarak üretilmiştir. Koltuklar ve arkalıklar turuncu, kırmızı, pembe ve siyah renkli Kvadrat yün kumaşlarla döşenmiştir.

Lara Bohinc:

Bana göre, daire her şeyin başlangıcıdır ve mükemmel bir formdur. Başlangıç ​​veya sonu olmayan sonsuz bir biçimdir. Çemberin kazandığı geometriyle ve her zaman takip ettiği tasarım dilinin hiçbir sert kenarları olmamakla birlikte, aynı zamanda hem geometrik hem de dişil olan saf ve basit bir formu koruduğunu her zaman sevdim.

 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.