Kıvrımlı Aydınlatma Tasarımı

İngiliz tasarımcı Samuel Wilkinson, yeni aydınlatma markası Beem'in bir parçası olarak Milano tasarım haftası için Smile ve Curli adlarında iki yeni led aydınlatma tasarladı.

0 3.291
İngiliz tasarımcı Samuel Wilkinson, yeni aydınlatma markası Beem’in bir parçası olarak Milano tasarım haftası için Smile ve Curli adlarında iki yeni led aydınlatma tasarladı.

Plumen 001 ampulünü tasarladığı bilinen Wilkinson, 2013 yılında iyi aydınlatılmış olan led aydınlatma uzmanları ve girişimciler Chris Stimson ve Bujar Shkodra ile ortak kurdu. Markanın Smile ve Curli adlı ilk ürünleri, daha önce üretilmesi imkansız olan sıvı formların oluşturulmasına olanak tanıyan led ampul teknolojisindeki son gelişmelerden yararlanıyor. Buna ek olarak, teknoloji, süreçte en az enerji kullanarak, 30 yıla kadar parlak ışık yayabilmelerini sağlar.

Wilkinson, “Bilinçli olarak çağdaş formlar yaratmaya kararlıyız Ampul piyasası retro stille doydur farklı bir şey tasarlamanın iyi olacağını düşünüyoruz. Curli sarkıt lambaları için, Wilkinson kaligrafik gelişimlerden ilham aldı ve sürekli bir bobin oluşturmak için kaidenin etrafındaki cam barı büktü.

Bu yılın ilerleyen saatlerinde üretime geçmesi planlanan Smile ve Curli, içeride saklı dönen bir mekanizma ile donatıldı. Bu sayede lambalar, gruplara asılırsa, çevredeki ampullerle hizalanacak şekilde kolayca ayarlanabiliyor. Wilkinson, “Neredeyse tüm ampullerin aşağı doğru gittiğini ve duydan dışarı aktığını fark ettik. İlk tepkimiz, tersini yapan formlar tasarlamaktı neden yukarı doğru gitmiyor ve parçaları görsel olarak ayırmıyoruz?”

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.