Kamusal Alanlarda Mahremiyet Sağlayan Sandalye: Cove

Foster + Partners, yoğun alanlarda çalışan insanlara mahremiyet sağlamak için Cove adında bir oturma birimi tasarladı. İtalyan markası Poltrona Frau tarafından üretilen Cove sandalyesinin mini bir ofis olarak çalışması amaçlanıyor.

Foster + Partners, yoğun alanlarda çalışan insanlara mahremiyet sağlamak için Cove adında bir oturma birimi tasarladı.

İtalyan markası Poltrona Frau tarafından üretilen Cove sandalyesinin mini bir ofis olarak çalışması amaçlanıyor. Kavisli formu, geniş, konforlu bir sandalye, entegre bir USB şarj noktası, opsiyonel bir şebeke güç kaynağı ve bir masa içerir.

Geçen hafta Stockholm’da düzenlenen havaalanı konferans yolcu terminali fuarında sandalye tanıtıldı. Mimarlık firmasına göre, dairesel formu, insanların mevcut salon mobilyalarını adapte etmenin farklı yollarını araştırmanın sonucuydu. Sandalyenin arkasındaki minder kaburgaları, kol dayama yeri olarak kullanılabilen sırtlar oluşturacak şekilde uzanır ve iç ve dış yüzeyler çeşitli derilerde ve kumaşlarda özelleştirilebilir.

Kullanıcı, dizüstü bilgisayar kullanılırken, kitap okurken ya da tablet kullanırken dirseklerini kolçağa dayayarak dinlendirebilir. Koltuğun kolçakları masaya rahatça oturabilmelerini sağlayan bir tarafa ayarlanmıştır.

Foster + Partners’ın endüstriyel tasarımı başkanı Mike Holland, “Tasarım, kişisel alanın mekânsallığını araştırıyor, basit bir sandalyenin işlev ve önemlilik anlamında gelişmesini sağlıyor. Kompakt formu yemek, iş ya da dinlenmek için gözlerden uzak bir alan sağlayan cömert bir hacme sahip.”

Çok sayıda çalışma ve araştırma, ofis içlerindeki özel alan eksikliğinin, çalışanların yaratıcılığını ve üretkenliğini kısıtladığını göstermiştir. Mobilya markası Haworth’ın yakın tarihli bir makalesinde, ortalama olarak, büro çalışanlarının işteki kesintiler ve dikkat dağınıklıkları nedeniyle üretken zamanlarının yüzde 28’ini kaybettikleri belirtiliyor.

Kaynak Foster + Partners
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.