Nendo’nun Kum Saati Koleksiyonuyla Zamanı Tasarlamak: Variations of Time

Japon tasarım stüdyosu Nendo, şeffaf akrilik bloklardan oyulmuş dört sıra dışı şekilli kum saati serisi oluşturdu. Zamanın akış algısını değiştirmek için tasarlanan amorfik kum saati, kumun akış hızını ve açısını değiştiren farklı büyüklükteki boşluklara ve geçitlere sahiptir.

0 2.673
Japon tasarım stüdyosu Nendo, şeffaf akrilik bloklardan oyulmuş dört sıra dışı şekilli Variations of Time adında kum saati serisi oluşturdu. Zamanın akış algısını değiştirmek için tasarlanan amorfik kum saati, kumun akış hızını ve açısını değiştiren farklı büyüklükteki boşluklara ve geçitlere sahiptir.

Variations of Time, farklı büyüklükteki boşluklar içeren dört kum saati kümesidir. Nendo,

“Bir kum saati, antik çağlardan beri kullanılmakta olan ve hala günlük yaşamımızda kullanılmakta olan bir cihazdır, şekli binlerce yıldır değişmiyor. Dijital saatlerin gelişiyle birlikte kum saati, zaman fikrini simgeleyen, daha çok duygusal bir değere sahip olmak için işlevsel bir rol oynamaya geçmiştir. Bu koleksiyonun konseptinin zamanın kendisinin tasarlandığı söylenebilir.”

In Time Converted, odacıkların açıları kumun hareketini kontrol eder. Bir yol iki dakika alır, diğeri üç alır.

Şeffaf akrilik bir bloktan oyulmuş, her bir kum saatinin iç boşluğu, aşındırıcı uçlu ince metal iğneler ile elle parlatılmıştır. Elde edilen akışkan şekiller, zamanın, eskisinden daha özgürce hareket ettiği izlenimini vermek için tasarlandı.

Time Divided, iki boşluk arasındaki beş dakikalık kum miktarını böler.

Dönüştürülen Zaman’da, odacıkların açıları kumun hareketini kontrol eder. Tek yön, kum iki dakika süren sağdaki yol boyunca ilerler. Başka bir şekilde çevrildiğinde, kum sadece bir dakika alarak sola doğru yönlendirilir.

 

İlk odadan, Çift Katlı tasarımın ikincisine düşmek bir dakika sonra kumu alır. Kum ikinci odadan üçüncüye çekildiğinde, iki dakika geçti.

Time Doubled, tasarımının üç odası arasına düşmek iki dakika sürüyor

Time Doubled, tepede açık olan üç su birikintisi odasından oluşur. Kumun hangi odaya döküleceğine bağlı olarak, aynı miktarda kum bir, iki veya üç dakika sayabilir.

Times Three, üstünde açık üç odadan oluşur.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.