Origamiden Esinlenen Üç Boyutlu Kumaşlar

Stüdyo Samira Boon tarafından tasarlanan Archi Fold, geleneksel Japon katlama tekniklerini temel alan yenilikçi bir tekstil yapı serisidir. Tekstil yapıları Samira  Boon'un sağlıklı çevreler üzerindeki vizyonunu doğal ve esnek sistemler gibi mekânlar olarak adlandırıyor.

0 2.325
Stüdyo Samira Boon tarafından tasarlanan Archi Fold, geleneksel Japon katlama tekniklerini temel alan yenilikçi bir tekstil yapı serisidir.

Tekstil yapıları Samira Boon’un sağlıklı çevreler üzerindeki vizyonunu doğal ve esnek sistemler gibi mekânlar olarak adlandırıyor. Tasarımcı, uyarlanabilir tekstillerin mekânsal dolaşım, değişen enerji kullanımı ve akustik ortamdaki değişen ihtiyaçları karşılayabilecek ve düzenleyebileceğini belirtti. Işık, ısı ve ses de dahil olmak üzere çevrelerine uyum sağlamak için çeşitli akıllı özellikleri bünyesinde barındırabilen origami yapıların bilgisayarlı tekstil materyalizasyonu, kullanımları ve olasılıkları konusunda son derece esnek olan yeni bir mimari müdahale türü sunuyor.

Dokuma yapılar farklı şekillerde katlanabilir ve açılabilir, böylece iki özdeş ürün tamamen benzersiz şekillerde kurulabilir. Farklı şekil ve boyutlarda, kalıcı veya geçici olarak kurulabilirler ve kolayca taşınabilir.

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.