Gestalt Kuramından Esinlenen Soyut Oturma Elemanı: Into-form

Into-form bir kanepe, sandalye ya da yatak değil, belki biraz her biri. Uzanmak için sonsuz konfigürasyonlara dönüştürülebilen beş modüler bileşenden oluşuyor. Ina-form, daha sonra Ania Marciniak'ın katıldığı Koa Pham ve Madeleine Duflot'un projesidir.

0 3.241
Into-form bir kanepe, sandalye ya da yatak değil, belki biraz her biri. Uzanmak için sonsuz konfigürasyonlara dönüştürülebilen beş modüler bileşenden oluşuyor. Ina-form, daha sonra Ania Marciniak’ın katıldığı Koa Pham ve Madeleine Duflot’un projesidir.

Beş bileşeni olan form, bütün formun onu oluşturan bireysel parçalardan daha fazla olduğu gestalt kuramını araştırır. Beş farklı renkte beşli şekilleri, kullanıcıların kendi ihtiyaçlarına göre ayarlamaları mümkündür. Parça yerinde olduğunda, sonuç işlevsel bir heykel ve her yeni düzenleme olduğunda yeni bir gestalt vardır. Beş bileşenle birlikte kullanıcı bulmacanın ek bir parçası haline gelir ve böylece yeni bir gestaltın parçası haline gelir.

Tamamen heykelsi, tamamen işlevsel veya her iki yönden aynı anda oynayan Into-form, sanatı bir araç olarak kullanan mobilya ve kullanıcı arasında duygusal bir bağ oluşturmayı amaçlıyor. Her eserin etkileşimli ve katılımcı niteliğiyle birlikte birçok olasılık ve kısa ömür, mobilya parçalarına karşı empatiyi teşvik etmeli, yaratıcılığı ve duyguları yükseltmeli böylece daha iyi bir yaşam süresi sağlanmalıdır.

Kaynak Design Milk
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.